Παρουσία Καραμανλή η εκδήλωση για το νέο βιβλίο του Γ. Χαρβαλιά (BINTEO)

 
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ενημερώθηκε: 20/03/23 - 22:54

Παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή -που έγραψε άλλωστε και τον πρόλογο- έγινε στο Πολεμικό Μουσείο η εκδήλωση για το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Γιώργου Χαρβαλιά.

Τίτλος του βιβλίου «Γιαβόλ! Αίμα, Λήθη και Υποτέλεια» και πραγματεύεται τον ρόλο της Γερμανίας στο μεταπολεμικό σκηνικό και στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιστήμονες, επιχειρηματίες και πρέσβεις, καθώς και ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών.

Για το βιβλίο μίλησαν:

Προκόπης Παυλόπουλος, τέως Πρόεδρος της ∆ημοκρατίας και ακαδημαϊκός.
Στέλιος Περράκης, ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, πρώην μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης και πληρεξούσιος στο ∆ιεθνές ∆ικαστήριο για την υπόθεση Γερμανία κατά Ιταλίας, Ελλάδα παρεμβαίνουσα.
Ιωάννης Μάζης, ομότιμος καθηγητής Γεωπολιτικής του ΕΚΠΑ.
Άρης Ραδιόπουλος, διπλωμάτης και συγγραφέας του βιβλίου «Η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών».
Χριστίνα Σταμούλη, δικηγόρος και διαχειρίστρια του «ΑΙΕΣ-Αρχείο Ι.Ε. Σταμούλη» για την υποστήριξη της υπόθεσης του ∆ιστόμου.

Μεταξύ άλλων, στην παρουσίαση παρευρέθηκαν ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος είχε θερμή χειραψία με τον Κώστα Καραμανλής, η εισαγγελέας Βασιλική Θάνου, ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Ευάγγελος Αντώναρος κ.ά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ