Πάτρα: Καταγγελία μητέρας για αρνήτρια γιατρό κατά της covid-19 - Έχετε κάνει εμβόλιο; Καλά να πάθετε

Πάτρα: Καταγγελία μητέρας για αρνήτρια γιατρό κατά της covid-19 - Έχετε κάνει εμβόλιο; Καλά να πάθετε
Ενημερώθηκε: 30/08/21 - 19:06

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα σε εμβολιαστικό κέντρο στην Πάτρα με αντιεμβολιάστρια γιατρό, η οποία ειρωνευόταν 16χρονη μαθήτρια που είχε πάει να εμβολιαστεί κατά της covid-19.

Η γυναίκα γιατρός του Εμβολιαστικού Κέντρου Βόρειου Τομέα πρόκειται να κληθεί σε απολογία , μετά την καταγγελία που έκανε σε βάρος της, αρχικά μέσω της εφημερίδας “Πελοπόννησος” και ακολούθως στην 6η ΥΠΕ με έγγραφη αναφορά, η μητέρα ενός παιδιού που είχε πάει για να εμβολιαστεί.

Η καταγγέλλουσα μητέρα ισχυρίζεται ότι συνάντησε ανεπίτρεπτη συμπεριφορά από την γιατρό, που διατύπωσε μπροστά στο παιδί της απόψεις που αμφισβητούν την σοβαρότητα της νόσου και τα εμβόλια.

«Έχετε κάνει εμβόλιο; Καλά να πάθετε. Σε δύο – τρία χρόνια θα είστε κι εσείς εδώ» είπε η νοσηλεύτρια στην κόρη του ασθενούς. Η νεαρή δεν κάθισε με «σταυρωμένα τα χέρια»! Επιτέθηκε φραστικά στη νοσηλεύτρια και μέσα στον συγκεκριμένο ευαίσθητο χώρο, ακολούθησε διαπληκτισμός. Άναυδοι παρακολουθούσαν τη σκηνή άλλοι ασθενείς ή συνοδοί τους. Το επεισόδιο έληξε εκεί. Δεν εκλήθη κάποιος από την Διοίκηση ή οι άνδρες της Ασφάλειας του Νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Όμως η νεαρή που κατ’ ουσίαν η νοσηλεύτρια… την «καταράστηκε», θεωρώντας μάλιστα πως το εμβόλιο… «σπέρνει» καρκινικά κύτταρα, ενημέρωσε και πρόσωπα της ιατρικής κοινότητας της Πάτρας για το απίστευτο που της συνέβη.

Για το θέμα παρενέβη ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος διέταξε την άμεση έρευνα για το περιστατικό! Στην έγγραφη καταγγελία της, η μητέρα του 16χρονου κοριτσιού κατήγγειλε πως η γιατρός κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού, χρησιμοποίησε απαξιωτικά λόγια για το εμβόλιο και τη διαδικασία των εμβολιασμών, υποβαθμίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης με την εκτίμηση ότι «μια γρίπη είναι…» γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας της κοπέλας.

 

Πηγή: pelop.gr