Φως στο Τούνελ: Ισόβια στον ενοικιαστή που σκότωσε τον σπιτονοικοκύρη του

Φως στο Τούνελ: Η ιστορία του σπιτονοικοκύρη που πήγε να ζητήσει τα ενοίκιά του και βρέθηκε νεκρός
Ενημερώθηκε: 13/01/18 - 00:02

Φως στο Τούνελ: Η δεύτερη τραγική αυλαία στην υπόθεση του Σταύρου Κωνσταντόπουλου που στριμώχτηκε σε ένα μπαούλο αφού δολοφονήθηκε επειδή πήγε να εισπράξει τα ενοίκιά του.

Η δικαιοσύνη αποφάνθηκε για τον Γιάννη Μιχαλόπουλο για δεύτερη φορά και αποφάσισε για μία ακόμα φορά ισόβια.Μάλιστα ο Μιχαλόπουλος δεν δίστασε να κατηγορήσει και τους γιους του 77χρονου ως δολοφόνους, μη σκεπτόμενος την τραγική κατάσταση που τους έχει φέρει μετά την αποτρόπαια δολοφονία.   

Το άγριο έγκλημα με θύμα τον Σταύρο Κωνσταντόπουλο 77 χρόνων συνταξιούχο οδηγό της ΕΘΕΛ, έγινε στις 27 Απριλίου του 2009. Το «λάθος» του άτυχου γέροντα ήταν ότι πήγε στη μονοκατοικία του στο Αιγάλεω, για να εισπράξει τα ενοίκια που του χρωστούσαν. Ο ενοικιαστής του τον στραγγάλισε, τον στοίβαξε σε ένα μπαούλο σε μια αποθήκη κοντά στην αποχέτευση και έριχνε κολόνιες και χλωρίνη για να μη μυρίζει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ

 

Το Τούνελ ξεκίνησε αμέσως την έρευνα 

Οι αντιφάσεις του ενοικιαστή έγιναν αντιληπτές από την Αγγελική Νικολούλη από την πρώτη στιγμή.  Όλα έδειχναν πως το μοιραίο εκείνο πρωινό κάτι σοβαρό είχε συμβεί στο σπίτι και ο ίδιος γνώριζε περισσότερα απ’ όσα δήλωνε.

Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, ήταν εκείνος που είχε μεταφέρει το αυτοκίνητο του Κωνσταντόπουλου στην Ιερά Οδό, όπου και βρέθηκε εγκαταλειμμένο.  Το  «Τούνελ» με μεθοδική έρευνα εντόπισε θύματα του από απάτες που είχε στήσει στο παρελθόν και τότε φάνηκε το εγκληματικό του προφίλ. Η αστυνομία όμως δεν μπορούσε να «δέσει» τα στοιχεία και να αποκαλύψει τη φρικτή δολοφονία.  Κι όμως: αστυνομικοί είχαν ερευνήσει το σπίτι τρεις φορές και δεν είχαν εντοπίσει το πτώμα στο μπαούλο!

Ο ενοικιαστής για να θολώσει τα νερά προσκόμισε αποδείξεις που έδειχναν ότι στην συνάντηση που είχε με τον σπιτονοικοκύρη του, τον ξεχρέωσε και εκείνος έφυγε «ευχαριστημένος».

Το «Τούνελ» ζήτησε τη βοήθεια της ειδικής δικαστικής γραφολόγου κ. Καμπούρη, που εξέτασε τις αποδείξεις . Από τη γραφή φάνηκε ότι ο Κωνσταντόπουλος την ώρα που υπέγραφε βρισκόταν σε σύγχυση, πιθανότατα υπό απειλή.

Για έναν χρόνο ο ενοικιαστής μαζί με τον φίλο του έμεναν στο σπίτι της φρίκης χωρίς κανένα πρόβλημα. Την κάμερα του «Τούνελ» δεν την άφησε ποτέ να μπει μέσα στον χώρο του σπιτιού και μιλούσε πάντα έξω από αυτό.

Φρίκη

Ο ενοικιαστής έβαλε τον Κωνσταντόπουλο με τη βία να του υπογράψει και την τελευταία απόδειξη ενοικίου χωρίς να του δώσει χρήματα και τον στραγγάλισε. Στη συνέχεια έβαλε μια σακούλα στο κεφάλι του, τον τύλιξε σε ένα χαλί και τον έδεσε με σύρμα . Μετά στοίβαξε το «πακέτο» ανάμεσα σε παλιά αντικείμενα σε μια αποθηκούλα κάτω από την εξωτερική σκάλα του σπιτιού, δίπλα απ’ την κουζίνα!

Ένα μήνα αργότερα είδε ότι δεν μπορούσε να ξεφορτωθεί το πτώμα. Δεν είχε δικό του αυτοκίνητο και η γειτονιά μετά την έρευνα του «Τούνελ», τον υποπτευόταν. Τότε αποφάσισε να ολοκληρώσει το μακάβριο έργο του: Τοποθέτησε το πτώμα του Κωνσταντόπουλου  σε ένα μπαούλο, έβαλε από πάνω σκουπίδια και στους γείτονες που διαμαρτύρονταν για τη δυσοσμία, έλεγε πως φταίει ο βόθρος.

Όταν ξενοίκιασε το σπίτι στα τέλη Απριλίου του 2010, δεν μετέφερε το μπαούλο με το μακάβριο περιεχόμενο, για να μη γίνει αντιληπτό απ’ τους μεταφορείς. Σκεφτόταν να επιστρέψει στο σπίτι «με κάποιους γύφτους» όπως έλεγε, για να πετάξει τα σκουπίδια που είχαν μείνει, κάτι που δεν δέχτηκε ο γιος του Κωνσταντόπουλου. Παρουσία αστυνομικών τον υποχρέωσε τότε να του παραδώσει τα κλειδιά του σπιτιού.

Την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010 η σύζυγος του γέροντα Μαρία Κωνσταντοπούλου, πήγε στο σπίτι για να καθαρίσει και βρέθηκε αντιμέτωπη με το αποτρόπαιο θέαμα. Η σορός του συζύγου της, βρίσκονταν σε ένα μπαούλο μέσα σε μια κλειδωμένη αποθήκη.  Δεν μπόρεσε ποτέ να συνέλθει από το σοκ και λίγο καιρό αργότερα πέθανε με τις εικόνες της φρίκης αποτυπωμένες  στο μυαλό και την ψυχή της....