Πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου σχετικά με δημοσιεύματα περί τζιχαντιστών που φωτογραφήθηκαν με κάρτες Ασύλου

 
ypourgeio-metanasteusis

Ενημερώθηκε: 18/10/23 - 17:54

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα σχετικά με «τζιχαντιστές» που φωτογραφήκαν με κάρτες ασύλου πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου επισημαίνουν ότι η χορήγηση ασύλου σε έναν αιτούντα θέτει ως απαράβατο όρο την καθαρή σήμανση και χαρτογράφησή του.

Με άλλα λόγια, όπως εξηγούν, η χορήγηση ασύλου προϋποθέτει ότι δεν υπάρχουν εκδοθέντα από τις αρμόδιες Αρχές Ασφαλείας διωκτικά μέτρα, διεθνή εντάλματα σύλληψης, ερυθρά αγγελία ή σειρά άλλων στοιχείων. Μόνον τότε ο υπάλληλος της υπηρεσίας Ασύλου νομιμοποιείται και δύναται να υπεισέλθει στην εξέταση της ουσίας της υπόθεσης.

Οι ίδιες πήγες επισημαίνουν, άλλωστε, ότι το γεγονός ότι κάποιοι φωτογραφήθηκαν με κάρτες ασύλου ή και ταξιδιωτικά έγγραφα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και οι νόμιμοι κάτοχοι αυτών.

Όπως σημειώνουν, αφενός, τα έγγραφα αυτά μπορεί να είναι προϊόν πλαστογραφίας ή παραποίησης, αφετέρου, τα έγγραφα δύναται να είναι γνήσια, αλλά οι πραγματικοί κάτοχοί τους να τα έχουν απωλέσει ή πωλήσει σε δίκτυα λαθροδιακίνησης, όπως πάμπολλες φορές έχει αποδειχτεί στο παρελθόν κατά την εξιχνίαση τέτοιων δικτύων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ