Πλειστηριασμοί: Μέλη του "Δεν πληρώνω" μετά τις προσαγωγές: Μετράει μέρες η Κυβέρνηση

Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών:«Βαθιά γελασμένοι στην Κυβέρνηση αν νομίζουν ότι θα μας κάμψουν» (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 14/02/18 - 17:15

Μηνύσεις θα καταθέσουν άμεσα τα μέλη του κινήματος κατά των Πλειστηριασμών μετά την ένταση και τις προσαγωγές σε συμβολαιογραφικό γραφείο επί της οδού Καποδιστρίου 18 στην Αθήνα, όπου μέλη του «Δεν πληρώνω» πραγματοποίησαν  συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να αποτρέψουν πλειστηριασμούς.

Λίγο μετά τις δέκα περίπου δέκα άτομα ανέβηκαν στον τέταρτο όροφο όπου στεγάζεται το γραφείο της συμβολαιογράφου φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας να συναντηθούν με τη συμβολαιογράφο. Σύμφωνα με τα μέλη του κινήματος στο συμβολαιογραφείο θα πραγματοποιούνταν πλειστηριασμός κατοικίας που βρίσκεται στην Κυψέλη.

Ωστόσο κάποια στιγμή ισχυρή δύναμη της αστυνομίας έφτασε στο σημείο και άνδρες των ΜΑΤ και των Υ.ΜΕ.Τ προσπάθησαν να βγάλουν  τα μέλη του κινήματος εκτός κτιρίου. 

Η αστυνομία προσήγαγε οκτώ άτομα, τα οποία και οδήγησε στην ΓΑΔΑ.Τα άτομα τελικά αφέθηκαν ελεύθερα και προαναγγέλλουν την υποβολή νέων μηνύσεων για το συμβάν. 

«Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Είναι βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι ο ελληνικός λαός θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια να του πάρουν την περιουσία του. Οι μέρες τους θα είναι μετρημένες, καθώς και όποιας άλλης κυβέρνησης θέλει να ταυτιστεί με την κυβέρνηση των πλειστηριασμών» τόνισε ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος, μέλος του κινήματος.  

Από την πλευρά της, η συνήγορος των προσαχθέντων και πρόεδρος του κινήματος «Πλεύση Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι προσπάθησε να κάμψει το κίνημα κατά των πλειστηριασμών και προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν καινούριες ενέργειες και θα στραφούν ποινικά κατά των υπουργών Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, και Προστασίας του Πολίτη,Νίκου Τόσκα.