Πλοίο "Andromeda": Στο Λιμεναρχείο Πειραιά ο αρχιπλοίαρχος

 
Στο Λιμεναρχείο Πειραιά παρουσιάστηκε ο αρχιπλοίαρχος του πλοίου με τους 410 τόνους εκρηκτικών

Ενημερώθηκε: 16/01/18 - 21:29

Στο λιμεναρχείο Πειραιά παρουσιάστηκε το απόγευμα ο αρχιπλοίαρχος και διαχειριστής της πλοιοκτήτριας εταιρείας του πλοίου «Ανδρομέδα»

Την ίδια στιγμή ξεκίνησε η επιχείρηση του λιμενικού για την απομάκρυνση των 410 τόνων εκρηκτικών που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στο πλοίο «Andromeda» στα ανοιχτά της Κρήτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη, το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση με τις Ένοπλες Δυνάμεις και η μεταφορά τού επικίνδυνου φορτίου θα γίνει σε ειδική αποθήκη του Στρατού Ξηράς, πιθανόν στη βόρεια Ελλάδα, με πρωτοβουλία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ηράκλειο: Επιχείρηση «Andromeda» - Απομάκρυνoνται οι 410 τόνων εκρηκτικών

Ο αρχιπλοίαρχος αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στην εισαγγελία Πειραιά προκειμένου να απολογηθεί στον ανακριτή και τον εισαγγελέα.

Σύμφωνα πάντως με πρόσφατες δηλώσεις του αρχιπλοιάρχου ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ίδιος φέρεται να είχε δηλώσει ότι για ενάμιση μήνα το πλοίο βρίσκονταν σε «ομηρεία» λόγω αθέτησης των υποχρεώσεων από τις δύο τουρκικές εταιρείες στις οποίες ανήκει το συγκεκριμένο εμπόρευμα και οι οποίες όπως υποστήριξε, δεν κατέβαλαν τα λιμενικά τέλη, προκειμένου το «Andromeda» να μεταβεί μέσω της διώρυγας του Σουέζ στο Τζιμπουτί όπου ήταν και ο προορισμός του φορτίου.

Παρέμβαση των Τούρκων για το πλοίο με τα εκρηκτικά στην Κρήτη