ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη (11/4)

ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη (11/4)
Ενημερώθηκε: 10/04/19 - 15:03

Με 8ωρη στάση εργασίας (07:00-15:00) και παράλληλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7 το πρωί της Πέμπτης (11/4) στο υπουργείο Εργασίας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ζητεί την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά (ΒΑΕ).

Σε επιστολή που απέστειλε στην υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, η Ομοσπονδία ζητά αύριο συνάντηση μαζί της αναφέροντας: «Τρεις χιλιάδες υγειονομικοί περιμένουν να πάρουν τη σύνταξη. Εξετάζονται αιτήσεις συνταξιοδότησης του Φλεβάρη 2017»

«"Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση". Η κα Αχτσιόγλου δεν μπορεί να το παίζει "Πόντιος Πιλάτος". Στο υπουργείο Εργασίας, εάν δεν το έχει αντιληφθεί, επιλέχθηκε να ολοκληρώσει την εφαρμογή του καταστροφικού νόμου Κατρούγκαλου για τη Κοινωνική Ασφάλιση.

Πώς μπορεί να προσφέρει αξιοπρεπείς υπηρεσίες ο επαγγελματίας Υγείας στα 67 έτη που συνταξιοδοτείται με τέτοια εργασιακή εξουθένωση και δυσμενείς συνθήκες εργασίας;

Η κα Αχτσιόγλου καλό είναι να επικοινωνήσει με την υπηρεσία του ΕΦΚΑ στην Κάνιγγος 29, το πρώην Γενικό Λογιστήριο, της οποίας προΐσταται για να πληροφορηθεί το χάλι.

Είναι στίβα οι φάκελοι με τις εκκρεμείς συντάξεις, οι οποίες ξεπερνούν τις 10.000 για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο» υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ.