Ποιοι οι επικρατέστεροι διάδοχοι του Δημητρίου για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Ποιοι οι επικρατέστεροι διάδοχοι του Δημητρίου για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής
Ενημερώθηκε: 05/05/19 - 05:28

Στις 9 με 11 Μαΐου, στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη, θα εκλεγεί ο διάδοχος του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, που παραιτήθηκε χθες, Σάββατο 4/5, μετά την συνάντηση που είχε στο Φανάρι με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Με βάση τη διαδικασία αναμένεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης να προτείνει τρία ονόματα και η Ιερά Σύνοδος να εκλέξει έναν.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν, ότι πιθανόν στη συνέδρια της Ιερας Συνόδου την ερχόμενη Πέμπτη, -όπου θα γίνει αποδεχτεί η παραίτηση του κ. Δημητρίου-, η εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής να γίνει σε εύθετο χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το παρασκήνιο της προαναγγελθείσας παραίτησης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου

 

Πάντως ήδη έχουν ακουστεί ονόματα πιθανών διαδόχων του κ. Δημητρίου για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Επικρατέστερος θεωρείται ο Μητροπολίτης Προύσης και Ηγούμενος της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης κ. Ελπιδοφόρος (τον βλέπεται στην φωτογραφία κάτω):

Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος

Συζητούνται ακόμα τα ονόματα των Μητροπολιτών Σουηδίας, Κλεόπα, (με καταγωγή από τη Βοστώνη ο οποίος εξελέγη σ’ αυτή τη θέση πριν ακριβώς πέντε χρόνια), του Μητροπολίτη Δαρδανελίων Νικήτα και με λιγότερες πιθανότητες του Μητροπολίτη Σικάγου κ. Ναθαναήλ.

Από την κούρσα διαδοχής αποσύρθηκε με δημόσια δήλωσή του ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.

Η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου υπολογίζεται να πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη μέσα στον Ιούνιο, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.