Πουλούσε ελπίδα και εισέπραττε χιλιάδες ευρώ - Πλησιάζει το 1 εκατ. ευρώ η λεία του ψευτογιατρού

 
giatros

Ενημερώθηκε: 20/01/23 - 13:49

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης για την υπόθεση του ψευτογιατρού από την Αθήνα, ο οποίος κατηγορείται ότι έπειθε ασθενείς που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας να δοκιμάσουν μία «πρωτοποριακή θεραπεία» με ενέσεις βλαστοκυττάρων, με αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Ο ψευτογιατρός διώκεται για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, πρόκληση βαριάς σωματική βλάβης και απάτη.

«Πουλούσε ελπίδα»

Συγκλονισμένος είναι ο αδερφός του πρώτου θύματος του ψευτογιατρού που έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και κατέληξε το Νοέμβριο του 2020 από τα ψευτοφάρμακα που του έδινε.

Ο 53χρονος Θεσσαλονικιός ήταν ο πρώτος από τα δεκάδες θύματα του 66χρονου ψευτογιατρού που πέθανε, οδηγώντας τους συγγενείς του να καταγγείλουν το συμβάν και τη δράση του ψευτογιατρού στην αστυνομία της Θεσσαλονίκης.

«Ζητάμε δικαίωση», είπε χαρακτηριστικά ο αδερφός του 53χρονου προσθέτοντας ότι ο αδερφός του είχε πληρώσει περίπου 65.000 ευρώ σε δύο δόσεις για τις δήθεν πρωτοποριακές θεραπείες που θα τον γιάτρευαν από τη σκλήρυνση κατά πλάκας που τον ταλαιπωρούσε.

Ο αδερφός του θύματος είπε ότι ο ψευτογιατρός εκμεταλλεύτηκε την ασθένεια του αδερφού του και άλλων ατόμων πουλώντας τους ελπίδα ότι μπορούν να θεραπευθούν. Ο αδερφός του είχε ταξιδέψει στη Γερμανία για να τον δει ο άλλος γιατρός, ο οποίος, ενώ ήταν γενικός γιατρός παρουσιαζόταν ως γενετιστής ή νευρολόγος.

Με αυτόν συνεργαζόταν ο ψευτογιατρός για γίνει πιο πιστευτή η δράση του. Αμέσως μετά τον θάνατο του 53χρονου η οικογένειά του πήγε στην Αστυνομία της Θεσσαλονίκης και κατήγγειλε τα όσα συνέβησαν κι από εκεί και μετά την αστυνομική έρευνα άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της απάνθρωπης απάτης.

Ο ψευτογιατρός υποσχόταν θεραπεία με βλαστοκύτταρα και πεπτίδια αλλά από τις επίσημες αναλύσεις στα φιαλίδια, δεν βρέθηκε καμία θεραπευτική ουσία σε αυτά.

Πέθαναν 5 ασθενείς

Συνολικά κατέληξαν πέντε ασθενείς ενώ μέχρι στιγμής έχουν γίνει τουλάχιστον 15 καταγγελίες. Ο εν λόγω απατεώνας από την Αθήνα αναζητούσε τα υποψήφια θύματά του σε όλη την Ελλάδα και συστηνόταν ως δήθεν γιατρός, προτείνοντας σε ασθενείς να δοκιμάσουν θεραπείες με δήθεν ενέσεις βλαστοκυττάρων αντί της θεραπείας τους, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η λεία τους από την εκμετάλλευση του πόνου των θυμάτων τους πλησιάζει το 1 εκατ. ευρώ.

Από έρευνα των στελεχών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στο αρχείο της αστυνομίας προέκυψε ότι εις βάρος του εν λόγω άνδρα είχε ήδη σχηματιστεί δικογραφία ήδη από το 2019 για απάτη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ