Προκλητικό σόου Τούρκου υπουργού στην Κομοτηνή: Μίλησε για «τουρκική μειονότητα»

 
Προκλητικό σόου Τούρκου υπουργού στην Κομοτηνή: Μίλησε για «τουρκική μειονότητα»

Ενημερώθηκε: 26/07/18 - 15:16

Οργή και αγανάκτηση προκαλούν δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Πολιτισμού κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Κομοτηνή, τη στιγμή που η χώρα έχει βυθιστεί στο πένθος, με περισσότερους από 80 ανθρώπους νεκρούς από τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου.

Ο Μεχμέτ Ερσόι, συμμετείχε σε εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν μουσουλμάνοι της δυτικής Θράκης, για την επέτειο θανάτου του Αχμέτ Σαδίκ.

Θυμίζουμε ότι ο Αχμέτ Σαδίκ σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στις 24 Ιουλίου 1995 στο δρόμο έξω από το χωριό Σώστης, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Κομοτηνή.

O Τούρκος υπουργός Πολιτισμού συναντήθηκε με τον ψευδο-μουφτή της Κομοτηνής και της Ξάνθης και δήλωσε: «Παρακολουθούμε με υπερηφάνεια όσα τραβήξατε κι εσείς και ο Σαδίκ Αχμέτ όσο ζούσε, προκειμένου να επιτραπεί η χρήση της λέξης "τουρκικός"».

Κατά τα λοιπά, ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού είπε ότι «ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια με την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου μέσω διαλόγου και επισκέψεων να λυθούν τα προβλήματα της δυτικής Θράκης».

Ο ίδιος, πάντως, εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του για τις πυρκαγιές ενώ επεσήμανε ότι «η Τουρκία μοιράζεται τον πόνο του ελληνικού λαού».