Προσοχή! Ελληνική απάτη με σελίδα «μαϊμού» στο Facebook

Προσοχή! Ελληνική απάτη με σελίδα «μαϊμού» στο Facebook
Ενημερώθηκε: 05/12/17 - 12:56

Προσοχή! Γιατί συνέβη και αυτό στην Ελλάδα. Απατεώνες δημιούργησαν σελίδα στο Facebook με το λογότυπο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και καλούσαν τους πολίτες να κάνουν καταγγελίες. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, προκειμένου να εξακριβωθούν τα στοιχεία ταυτότητας του κατόχου του προφίλ, ενώ ενημερώθηκε το κοινό ότι η σελίδα ήταν… μαϊμού!

Όπως ήταν φυσικό ακολούθησε έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και εντοπίστηκαν άμεσα οι δύο συνδέσεις μέσω των οποίων γινόταν η διαχείριση της σελίδας. Ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία κατά των δύο ατόμων στους οποίους ανήκαν οι συνδέσεις.

Άμεσα πραγματοποιήθηκαν όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες για την ενημέρωση του κοινωνικού δικτύου σχετικά με την πλαστότητα του επίμαχου προφίλ, ενώ η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, προκειμένου να εξακριβωθούν τα στοιχεία ταυτότητας του κατόχου του προφίλ.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΕΡΒΟΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΕ ΤΑ 135 ΚΙΛΑ ΚΟΚΑΙΝΗΣ

Ύστερα από ενδελεχή ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των στοιχείων της υπόθεσης, προέκυψε ότι η διαχείριση του επίμαχου προφίλ πραγματοποιούνταν μέσω δύο συνδέσεων διαδικτύου, που αντιστοιχούσαν σε αντίστοιχους ημεδαπούς.

Επιπλέον, σε έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, ταυτοποιήθηκαν οι συνδέσεις διαδικτύου που χρησιμοποιήθηκαν για τη διαχείριση του προφίλ. Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΣΤΗ ΚΑΛΥΜΝΟ

Επισημαίνεται ότι η χρήση από τρίτους τίτλων, εμβλημάτων και μέσων των Σωμάτων Ασφαλείας τόσο φυσικά όσο και διαδικτυακά απαγορεύεται και διώκεται ποινικά.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι επιθυμούν να επικοινωνήσουν με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μπορούν να το κάνουν: Τηλεφωνικά: 111 88. Στέλνοντας e-mail στο: [email protected] Μέσω twitter: @CyberAlertGR.