Προσοχή: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού! Χιόνια στο κέντρο της Αθήνας

Προσοχή: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού! Χιόνια στο κέντρο της Αθήνας
Ενημερώθηκε: 19/02/19 - 18:57

Διάλειμμα στην κακοκαιρία διανύουμε αυτές τις μέρες στην πρωτεύουσα, σε έναν πραγματικά περίεργο χειμώνα, αφού την προσωρινή άνοδο της θερμοκρασίας και τον λαμπερό ήλιο θα διαδεχτούν η απότομη πτώση που ενδέχεται να φέρει χιόνια μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας.

Αλλάζει και πάλι το σκηνικό του καιρού, μετά την προσωρινή ηλιοφάνεια καθώς από το Σάββατο (23/02), αναμένεται μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, έως και δέκα βαθμούς, ενώ ο χιονιάς θα «χτυπήσει» και το κέντρο της Αθήνας.

Κύρια χαρακτηριστικά της ψυχρής εισβολής που καταφθάνει στην Ελλάδα η κατακόρυφη πτώση θερμοκρασίας και οι χιονοπτώσεις.

Η νέα ψυχρή εισβολή θα έχει ακόμα πιο έντονα χαρακτηριστικά από αυτή που ολοκληρώθηκε το Σάββατο (16/2), καθώς οι αέριες μάζες που κατεβαίνουν από τη Ρωσία είναι ακόμα πιο ψυχρές.

Αν τελικά επιβεβαιωθούν τα σημερινά στοιχεία θα προκληθούν χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Δείτε τους σχετικούς χάρτες:

 

1

2

3

 

Διπρόσωπος, σαν τον Ιανό, ο καιρός τις επόμενες ημέρες - Έρχεται κατακόρυφη πτώση θερμοκρασίας

 

1

Καλός και ζεστός θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη την Ελλάδα έως και την Πέμπτη. Όμως, από την Παρασκευή και κυρίως κατά το Σαββατοκύριακο πολύ ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης αναμένεται να κατευθυνθούν προς τη χώρα μας, δια μέσου της Ουκρανίας και της Μαύρης Θάλασσας.

Αυτό, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου, θα έχει ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας (μεγαλύτερη των δέκα βαθμών) και γενικότερα τη σημαντική επιδείνωση του καιρού.