Ράμα και Ερντογάν προωθούν νέα ανάφλεξη στα Βαλκάνια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ράμα και Ερντογάν προωθούν την ανάφλεξη νέου βαλκανικού πολέμου (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 26/04/17 - 23:33

Μετά το δημοψήφισμα του "Σουλτάνου" Ερντογάν οι Τούρκοι προωθούν ακόμα πιο ταχύρυθμα την κλιμάκωση σε Βαλκάνια και Κύπρο και βέβαια ποιος άλλος είναι πιο πρόθυμος υπηρέτης της "Υψηλής Πύλης" από τον συνήθη (και ιστορικά άλλωστε) ύποπτο που στο χαλιφάτο οραματίζεται την δική του θέση ως "Πασάς"... Μα και βέβαια ο οραματιστής της θερινής νύκτας και της "Μεγάλης Αλβανίας", Έντι Ράμα.

Πιστός ακόλουθος του νεο-Οθωμανικού άρματος στενός φίλος του Ερνογάν, ο Έντι Ράμα έχει βαλθεί να βάλει φωτιά ξανά στα Βαλκάνια τώρα που βλέπει τις πόρτες της ΕΕ να κλείνουν ερμητικά μπροστά του, αφού δεν μπορούσε να κρύψει ότι στα χρόνια διακυβέρνησής του δημιουργήθηκε η βαλκανική Κολομβία, η "Μέκκα" του λαθρεμπορίου ναρκωτικών και όπλων και του βρώμικου χρήματος με το οποίο θα επιχειρηθεί, όπως καταγγέλουν άνθρωποι της ελληνικής μειονότητας, να εξαγοραστεί η παραμονή στην εξουσία του σημερινού status.

Αυτή η ομάδα, λοιπόν, τώρα, που βλέπει ότι η Ευρώπη είναι μακρινό όνειρο, επαναφέρει για εσωτερική κατανάλωση το όραμα της "Μεγάλης Αλβανίας", με δήθεν αλήτρωτα εδάφη από την πολύπαθη, από τη Νέα Τάξη πραγμάτων, Σερβία, των Σκοπίων και της Ελλάδας...

Εσωτερική κατανάλωση ναι, αλλά ή δεν καταλαβαίνει που μπορεί να οδηγήσει αυτό, ή πράγματι ακολουθεί στην παράνοια την Τουρκία και θέλει να οδηγήσει σε ολική ανάφλεξη τα Βαλκάνια με τουρκικές "πλάτες", νομίζοντας εσφαλμένα ότι θα κερδίσει κάτι όταν πραγματικά έχει μόνο να χάσει και μάλιστα ανεπιστρεπτί μετά...

Σαν τελευταία πρόκληση μετά τις εθνικιστικές κορώνες του Ράμα και την μετακίνηση συμμοριτών και όπλων στο Κόσσοβο, ο Αλβανός δήμαρχος στο Πρέσεβο της Σερβίας, δήλωσε ότι αναγνωρίζει ως χώρα του μόνο την Αλβανία και ως πρωθυπουργό του μόνο τον Ράμα...

Η οργή της Σερβίας για όλα αυτά είναι δεδομένη, όμως λειτουργεί εξαιρετικά ψύχραιμα, πρετοιμάζεται για παν ενδεχόμενο και κάνει τις επαφές της στην ΕΕ, από την οποία απέσπασε σήμερα διά στόματος Γιοχάνες Χαν την καταδίκη για τις πρακτικές και την βλακώδη πολεμική ρητορική των Τιράνων.

Πρακτικές δημιουργίας "γενίτσαρων" στην Δυτική Θράκη από τους πράκτορες του Ερντογάν-Οραματίζονται ανεξάρτητη τουρκική Δυτική Θράκη

 

Την ίδια ώρα που αυτά συμβαίνουν στα αλβανοσερβικά σύνορα, ο Ερντογάν εξαπολύει τους πράκτορές του με την κάλυψη δήθεν συλλόγων για να εκτουρκέψουν και να δημιουργήσουν "γενίτσαρους"εκμεταλλευόμενοι ακόμα και τις αθώες παιδικές ψυχές οικογενειών της μουσουλμανικής μειονότητας.

Προωθούν μάλιστα ακόμα και το ...όραμα της ανεξάρτητης, αλλά τουρκικής Δυτικής Θράκης, μην υπολογίζοντας τέτοιες πρακτικές, τι συνέπειες θα είχαν πρώτα για τον εκεί πληθυσμό..., ειδικά όταν δεν παύει να αποτελεί μειονότητα και ειδικά όταν ανάμεσα στην μειονότητα αυτή, υπάρχει μία ακόμα πιο μικρή μειονότητα που τους ακολουθεί στο όραμα της παράνοιας..., κάνοντας τον εαυτό τους άθελά του όργανο σε σχέδια πανούργα που μόνο σε βάρος τους θα μπορούσαν να εξελιχθούν.

"Το Αγαθονήσι είναι τούρκικο και τα κατεχόμενα της Κύπρου τουρκικός νομός"

 

Και καθώς η θρυαλίδα δεν γίνεται να ανάψει ολόκληρη μπαρουταποθήκη μόνο από μία πλευρά, ο Ερντογάν προωθεί τα παρανοϊκά του σχέδια με συνεχείς προκλήσεις σε Αιγαίο και Κύπρο αντίστοιχα.

Το «Αγαθονήσι είναι τουρκικό νησί» ισχυρίστηκε σήμερα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ και παράλληλα επιτέθηκε στον Ελληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Η νέα πρόκληση – κι αυτή την φορά από υψηλότατο κυβερνητικό στέλεχος - έρχεται μία μέρα τη δήλωση του Τούρκου υπουργού Εθνικής Άμυνας Φικρί Ισίκ, «δεν πρόκειται να αποδεχθεί τετελεσμένα» ελληνικής κυριαρχίας... στο Αγαθονήσι.

Σήμερα ο Ομέρ Τσελίκ, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η Μilliyet, είπε πως ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, δεν είναι σοβαρός πολιτικός συμπληρώνοντας «δεν μπορούμε να πάρουμε σοβαρά τον Ελληνα υπουργό Αμυνας. Δεν φέρει το ειδικό βάρος που πρέπει να έχουν οι πολιτικοί».

Αφορμή για αυτή την επίθεση -και των δύο Τούρκων υπουργών- αποτέλεσε η επίσκεψη Καμμένου στο Αγαθονήσι το Πάσχα. «Το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία. Είναι τουρκική γη. Αυτό που έκανε ο Ελληνας υπουργός Αμυνας δεν είναι σοβαρή κίνηση» σχολίασε ο Τσελίκ στην τουρκική τηλεόραση. Στην ίδια συνέντευξη σχολίασε και την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών που βρίσκονται στην Ελλάδα λέγοντας ότι η χώρα μας «πρέπει να επιστρέψει αμέσως τους δολοφόνους».

Σε σχετικό δημοσίευμά της η Hyrriyet χαρακτηρίζει ως αμφισβητούμενη την κυριαρχία στο Αγαθονήσι, ονομάζοντας το νησί Εζέκ.

Σκληρή απάντηση από το ελληνικό ΥΠΕΞ

 

Με κατηγορηματική καταδίκη, αλλά και καταγγελία στη Διεθνή Κοινότητα και τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ, απαντά με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ, για το καθεστώς του Αγαθονησίου.
«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά τη συνεχιζόμενη αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας που προβαίνει σε προκλητικές δηλώσεις αμφισβήτησης των διεθνών αναγνωρισμένων συνόρων όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί ιστορικά και κατοχυρωθεί από το Διεθνές Δίκαιο τον προηγούμενο αιώνα», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ και προστίθεται: «Καταγγέλλουμε στη Διεθνή Κοινότητα και τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ τη συνεχιζόμενη αναθεωρητική και επικίνδυνη αυτή συμπεριφορά της Τουρκίας».

Τέλος, το ΥΠΕΞ επισημαίνει ότι «προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι αυτή τη φορά η αμφισβήτηση του Διεθνούς Δικαίου διατυπώνεται από τα χείλη του υπουργού που είναι αρμόδιος για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

"Η "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου" είναι ένας υπερπόντιος νομός της Τουρκίας. Έχει πινακίδες τουρκικές, νομάρχη... και μπορεί να έχει τώρα εκεί πρόεδρο, πρωθυπουργό και βουλή, αλλά σε τελική ανάλυση η Τουρκία πληρώνει τα έξοδα", δήλωσε ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου, Γιγίτ Μπουλούτ.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, σε συνέντευξή του στην TRT Haber, ο Γιγίτ Μπουλούτ ανέφερε ότι πρέπει να διεξαχθεί δημοψήφισμα και να τερματιστεί η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ. "Μετά τον τερματισμό της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας, θα είναι ερωτηματικό τί θα γίνει με την κατάσταση του Ε/κ τομέα, ο οποίος δημιουργήθηκε με έναν παράνομο τρόπο στην Κύπρο και εντάχθηκε στην ΕΕ ως Κυπριακή Δημοκρατία", ανέφερε.

Ο Μπουλούτ είπε: "Θα σηκώνουμε τη σημαία της ΕΕ και θα πηγαίνουμε με βίζα σένγκεν στην Κύπρο; Το πνεύμα των ηρώων μας δεν θα μας συγχωρέσει", είπε, προσθέτοντας ότι "υπό κανονικές συνθήκες τα κατεχόμενα θα έπρεπε να ήταν νομός της Τουρκίας".

Ο Μπουλούτ ανέφερε ακόμη ότι "η ΕΕ δεν δίνει καν ένα ευρώ. Ακόμη και το νερό το πηγαίνουμε εμείς από εδώ με αγωγούς. Και στους Ε/Κ εμείς δίνουμε νερό. Ηλεκτρικό εμείς δίνουμε".

"Η Τουρκία ας προχωρήσει στο δικό της δρόμο, να εφαρμόσει τα δικά της προγράμματα και μετά από κάποιο διάστημα η Ελλάδα και οι Ε/Κ θα έρθουν σε μας να κάνουν συνεργασία με την Τουρκία", είπε.

Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ μετά την διαρκώς κλιμακούμενη ένταση

 

Παρότι τα στόματα μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης παρέμειναν ερμητικά κλειστά, το μήνυμα που εξέπεμψε το ΚΥΣΕΑ ήταν διττό: καταρχήν παραμένουμε πιστοί στο δόγμα της στρατηγικής ψυχραιμίας, ταυτόχρονα όμως δεν θα μείνει αναπάντητη οποιαδήποτε πρόκληση.

Είναι χαρακτηριστική η φράση που φέρεται να ακούστηκε στη συνεδρίαση, ότι "η Ελλάδα δεν σηκώνει δεύτερα Ίμια". Κι αυτό το μήνυμα θα συνεχίσει να εκπέμπεται με την ίδια σταθερότητα και την ίδια δυναμική.

Από την άλλη και με δεδομένη τη στάση της Άγκυρας που δεν χάνει ευκαιρία να ανεβάζει το θερμόμετρο της έντασης, αποφασίστηκε να καθιερωθεί μια τακτική συνεδρίαση του οργάνου μια φορά το μήνα.

Πηγή που παρακολούθησε τη συνεδρίαση έλεγε στον ΑΝΤ1 ότι τακτοποιήθηκαν εκκρεμότητες, χωρίς να προσδιορίζει το είδος, αναζωπυρώνοντας τις συζητήσεις για την αναβάθμιση του ελληνικού οπλοστασίου για την οποία το ελληνικό πεντάγωνο στηρίζει πολλά στην αμερικανική βοήθεια.

Οι Τούρκοι, πάντως, προχώρησαν και την Τετάρτη σε τέσσερις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και δύο εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Σχετικά Θέματα:

Το «Αγαθονήσι είναι τουρκικό νησί» λένε Τούρκοι υπουργοί

Τουρκικές απειλές για "αλλαγή ισορροπιών στην ανατολική Μεσόγειο"! Στόχος η Κύπρος

Επιμένει ο Ράμα στην “Μεγάλη Αλβανία”-Σερβία: “Όχι στο σατανικό κράτος!” (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι επιδιώξεις Ράμα για “Μεγάλη Αλβανία” βάζουν φωτιά στα Βαλκάνια-Πολεμικές προετοιμασίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Προκαλεί η Αλβανία: Ισχυρές αντιδράσεις για το «ενιαίο κράτος στα Βαλκάνια»

Κινδυνεύουν τα σύνορα στα Βαλκάνια λέει ο Εντι Ράμα