Ρεσιτάλ «καρατομήσεων στην Αλβανική Πρεσβεία της Αθήνας - Τι «μαγειρεύει» ο Έντι Ράμα;

Ρεσιτάλ «καρατομήσεων στην Αλβανική Πρεσβεία της Αθήνας - Τι «μαγειρεύει» ο Έντι Ράμα;
Ενημερώθηκε: 28/03/19 - 22:30

Συνεχίζεται το έντονο παρασκήνιο στην Πρεσβεία της Αλβανίας στην Αθήνα, με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας να κάνουν λόγο για «επιχείρηση εκκαθάρισης» με εντολή του Έντι Ράμα.

Πριν εννέα μέρες καρατομήθηκε ο πρόξενος της χώρας στα Γιάννενα, Πέρβιν Τσικούρια μετά την κλοπή 100 διαβατηρίων από το αυτοκίνητο του (στις 13/2) καθώς αυτός τα μετέφερε στην πρεσβεία. Το αξιοσημείωτο είναι ότι, η μεταφορά των διαβατηρίων από τα Τίρανα στην Αθήνα γινόταν με απλή αποστολή μέσω... ΚΤΕΛ, και όχι μέσω διπλωματικού σάκου, όπως συνηθίζεται (Για το θέμα διαβάστε το αναλυτικό δημοσίευμα του thepressroom.gr ΕΔΩ)

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά είχε δημοσιευθεί σε (Ελληνικά και Αλβανικά) ΜΜΕ απομακρύνθηκε και η Πρέσβης της Αλβανίας στην Αθήνα, Αρντιάνα Χομπντάρι. Στη συνέχεια όμως η είδηση αυτή διαψεύστηκε και η διπλωμάτης παρέμεινε στο πόστο της.

Διαβάστε σχετικά: Έντονο παρασκήνιο: Καρατομήθηκε η πρέσβης της Αλβανίας στην Αθήνα με αφορμή την κλοπή 100 διαβατηρίων

1

 

Το θέμα όμως παραμένει στον «αφρό» της δημοσιότητας των μέσων της γειτονικής χώρας, αφού συνολικά έχουν πληρώσει το «μάρμαρο» συνολικά 20 υπάλληλοι της Πρεσβείας, με τελευταία θύματα τους Φλοριάν Νόβα και Ενκελέϊντα Ρίζα, από τον εκτελών χρέη ΥΠΕΞ,  Γκέντ Τσάκαϊ. Ο τελευταίος μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας ΣΟΤ, φέρεται να επίπληξε την Αρντιάνα Χομπντάρι.

Και μπορεί το εν λόγω ρεπορτάζ να κάνει λόγο για «βαθιά τομή» στην διπλωματική υπηρεσία, η αλήθεια όμως είναι... ότι έχει ξεκινήσει ένα είδος «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών», με την απομάκρυνση ανθρώπων του περιβάλλοντος του πρώην ΥΠΕΞ Ντ. Μπουσάτι (κατά πολλούς και με «δάχτυλο» Ερντογάν αφου θεωρείται «φιλέλληνας»), από τον νέο υπουργό Γκέντ Τσάκαϊ.

Μια αμφιλεγόμενη επιλογή του Ράμα, έναν άνθρωπο μόλις 28 ετών (χωρίς ιδιαίτερη έφεση στις ξένες γλώσσες) και απόφοιτο πανεπιστημίου του Τζορτζ Σόρος. Μια απόφαση μάλιστα, που είχε συναντήσει την σθεναρή αντίθεση του Αλβανού Προέδρου Ιλίρ Μέτα.

Διαβάστε σχετικά: Ο ανασχηματισμός του Ράμα, ο Γκιουλέν και οι πιέσεις του Ερντογάν

 

Σε κάθε περίπτωση πάντως το σίριαλ θα έχει συνέχεια, αφού είναι πλέον φανερό ότι στην γειτονική χώρα υπάρχουν δύο τάσεις, αυτή του «καλού μαθητή» του σουλτάνου Ερντογάν, Έντι Ράμα κόντρα στην πιο φιλοευρωπαική τάση που εκπροσωπούν ο Ιλίρ Μέτα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που πραγματοποιούν συνεχώς συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εναντίον της κυβέρνησης.

Διαβάστε σχετικά: Έντι Ράμα: Οραματίζεται «Μεγάλη Αλβανία» και βάζει μπουρλότο στα Βαλκάνια - «Εμφύλιος» στην Αλβανία για τον 28χρονο «εκλεκτό» του Τζορτζ Σόρος