Σαλαμίνα: Μπράβοι - εκβιαστές βρήκαν το «μάστορά» τους από ταβερνιάρη και πελάτες

Σαλαμίνα: Μπράβοι - εκβιαστές βρήκαν το «μάστορά» τους από ταβερνιάρη και πελάτες
Ενημερώθηκε: 28/06/19 - 09:28

Κύκλωμα μπράβων - εκβιαστών που τα τελευταία χρόνια λυμαίνονταν το νησί της Σαλαμίνας εξάρθρωσε η Ασφάλεια μετά από συμπλοκή που σημειώθηκε μεταξύ του φερόμενου αρχηγού της σπείρας και ιδιοκτήτη ταβέρνας. 

Το «κουβάρι» άρχισε να ξετυλίγεται όταν ο ιδιοκτήτης ταβέρνας, που άνοιξε στις 15 Ιουνίου, δέχθηκε μήνυμα από έναν από τους κατηγορούμενους ότι θέλει 50 ευρώ την εβδομάδα για «προστασία» του μαγαζιού.

Ο ιδιοκτήτης αρνήθηκε και την επομένη ο κατηγορούμενος μαζί με επτά ακόμα άτομα πήγαν στο μαγαζί του και με απειλητικό τρόπο ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη επιτακτικά να τους δίνει το ποσό που του είχαν ζητήσει και τηλεφωνικά

Ο ιδιοκτήτης αντέδρασε και πάλι, με αποτέλεσμα οι τρεις άνδρες να κινηθούν εναντίον του απειλητικά με σκοπό να τον ξυλοκοπήσουν μπροστά στα μάτια εργαζομένων και πελατών. 

Ο ιδιοκτήτης όμως δεν πτοήθηκε με αποτέλεσμα να συμπλακεί μαζί τους και μάλιστα να τον βοηθήσει κι ένας πελάτης καταστήματος. 

Ο 40χρονος «νονός» της νύχτας δε δίστασε να βγάλει μαχαίρι και να τραυματίσει ελαφρά τον ταβερνιάρη και τον πελάτη, ενώ θαμώνες και προσωπικό στράφηκαν εναντίον των «μπράβων». Ο ένας από τους μπράβους έβγαλε τότε όπλο και πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό, ενώ στη συνέχεια έστρεψε το όπλο εναντίον ιδιοκτήτη και πελατών, απειλώντας να τους πυροβολήσει. 

Το περιστατικό έφτασε στην αστυνομία και στη Σαλαμίνα έφτασαν αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών, οι οποίοι συνέλαβαν τον 40χρονο και τον 37χρονο συνεργό του. Πάνω τους βρήκαν κι ένα ιδιόχειρο σημείωμα με καταστήματα στα οποία «πουλούσαν» προστασία και τα ποσά που εισέπρατταν. Και οι δύο είναι σεσημασμένοι για ληστείες, κλοπές, «σπάσιμο» επιταγών, εκρήξεις σε ΑΤΜ, καθώς επίσης και για ναρκωτικά.

Από τις έρευνες οι αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία ενός 35χρονου, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλα επτά άτομα, τα οποία φέρονται να έχουν στενή σχέση με τη συμμορία.