Σε καραντίνα τρεις υπουργοί - Εκκένωση στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Σε καραντίνα τρεις υπουργοί - Εκκένωση στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Ενημερώθηκε: 03/09/20 - 15:00

Κατάσταση SOS επικρατεί στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, έπειτα από το θετικό κρούσμα κορονοϊού που διαπιστώθηκε σε επιχειρηματία που επισκέφθηκε τον χώρο, την Τετάρτη 2/9.

Για το λόγο αυτό, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης, οδηγήθηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό, λίγο πριν μπουν στο αεροπλάνο και ταξιδέψουν για τη Θεσσαλονίκη, μαζί με τον Πρωθυπουργό.

Σε προληπτικό κατ’ οίκον περιορισμό τέθηκε και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, καθώς στην υπηρεσιακή συνάντηση στο υπουργείο με επενδυτές από το εξωτερικό, ήταν και αυτός παρών.

Εκκενώθηκε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Μετά την καραντίνα, στην οποία μπαίνουν οι τρεις υπουργοί της κυβέρνησης, ο χώρος του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εκκενώθηκε προληπτικά και για την αναγκαία απολύμανσή του.

Κατόπιν, εντολής της υπηρεσιακής γραμματέως, οι υπάλληλοι του υπουργείου αποχώρησαν και θα επιστρέψουν στα γραφεία τους την ερχόμενη Δευτέρα.

Η διαδικασία εκκένωσης του κτιρίου, γίνεται βάση του πρωτοκόλλου που πρέπει να ακολουθηθεί σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

"Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός, κ. Νίκος Παπαθανάσης επρόκειτο να συνοδεύσουν τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στη σημερινή του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη όπου θα έχει συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης.

Λίγα λεπτά πριν την αναχώρηση κι ενώ δεν είχαν συναντήσει ακόμη τον κ. Πρωθυπουργό, ενημερώθηκαν, ότι σε υπηρεσιακή συνάντηση που είχαν χθες στο Υπουργείο με επενδυτές από το εξωτερικό, ο ένας εξ αυτών διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Τηρώντας απόλυτα το υγειονομικό πρωτόκολλο και οι δύο ανεχώρησαν ήδη για απομόνωση στο σπίτι τους έως ότου σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ διαγνωστούν αρνητικοί".

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ