Σεισμός: Σεισμικές δονήσεις σε Λευκάδα και Κω αναστάτωσαν τους πολίτες

 
Σεισμός: Σεισμικές δονήσεις σε Λευκάδα και Κω αναστάτωσαν τους πολίτες

Ενημερώθηκε: 08/01/18 - 16:46

Σεισμός: Σεισμικές δονήσεις ταρακούνησαν τις δυο άκρες της Ελλάδας τα ξημερώματα της Τρίτης 26/12, καθώς κατεγράφησαν σε Λευκάδα και Κώ. Οι νέες επισκέψεις του Εγκέλαδου αναστάτωσαν τους κατοίκους, αλλά δεν ήταν τόσο ισχυρές ώστε να προκαλέσουν προβλήματα.

Ρίχτερ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας (σύμφωνα με την αναθεωρημένη αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού EMSC) σημειώθηκε στη 01:47 μετά τα μεσάνυχτα (Τρίτη 26/12), στον υποθαλάσσιο χώρο, κοντά στις δυτικές ακτές της Λευκάδας.

Αρχικά ο σεισμός είχε μετρηθεί στα 4,6 Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 2χλμ. σύμφωνα με το EMSC. Η αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 4,4 Ρίχτερ με εστιακό βάθος τα 5χλμ. Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται, 27χλμ. νοτιοδυτικά της Λευκάδας.

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC), σημειώθηκε το βράδυ των Χριστουγέννων (25/12), στις 23:29, σε θαλάσσια περιοχή ανατολικά της νήσου Κω.

Η αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 2,9 Ρίχτερ. Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 28χλμ. ανατολικά της πόλης της Κω. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 2χλμ. Ο σεισμός εντάσσεται στο πλαίσιο της μετασεισμικής ακολουθίας των 6,6 Ρίχτερ που συγκλόνισαν την Κω, στις 21 Ιουλίου.

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΕ ΛΕΥΚΑΔΑ ΚΑΙ ΚΩ