Σεισμός στην Αθήνα: Πόλεμος Τσελέντη - Λέκκα με βαριες κατηγορίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Σεισμός στην Αθήνα: Πόλεμος Τσελέντη - Λέκκα με βαριες κατηγορίες (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 20/07/19 - 15:35

Σεισμός στην Αθήνα: Πόλεμος σεισμολόγων έχει ξεσπάσει μετά τον σεισμό των 5,1 ρίχτερ που συγκλόνισε την Αττική χθεςΠαρασκευή (19/7). Η αρχή έγινε με την επίθεση του Άκη Τσελέντη κατά του Ευθύμη Λέκκα.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής Άκης Τσελέντης έκανε σκληρή κριτική κατά του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, του οποίου προΐσταται ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, διαμαρτυρόμενος παράλληλα για το ότι δεν εκλήθη χθες το βράδυ στην συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικής Επικινδυνότητας.

«Αν δεν ήταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τα πράγματα θα ήταν βαριά. Ο ΟΑΣΠ δεν έπαιξε το ρόλο του» υποστήριξε συγκεκριμένα σήμερα το πρωί μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι «δεν είναι αυλοκόλακας» σαν κάποιους που «προσπαθούν να διατηρήσουν τις θέσεις τους».

Διαβάστε ακόμα: Διχασμένοι οι σεισμολόγοι για τον κύριο σεισμό και τους μετασεισμούς (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Όπως είπε ο κ. Τσελέντης, από την Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικής Επικινδυνότητας «τον είχε αποκλείσει ο κ. Σπίρτζης, αλλά χθες έπρεπε να είχε κληθεί. Ο μόνος που με πήρε τηλέφωνο χθες για να ενημερωθεί ήταν ο κ.Σαμαράς», πρόσθεσε, αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τον κ. Τσελέντη, ο ΟΑΣΠ πρέπει να κοπεί στα δύο: Ένα τμήμα του να περιλαμβάνει επιστήμονες και να δημιουργηθεί άλλο ένα, επιχειρησιακό, που «να μεριμνά για την αντισεισμική θωράκιση της χώρας».

Ανέφερε επίσης ότι «ο ΟΑΣΠ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων έπρεπε να είχε κάνει καταγραφή όλων των διατηρητέων κτιρίων της πόλης και να φροντίσουν για την άρση της επικινδυνότητάς τους». Ζήτησε επίσης να γίνει αντισεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία.

Όπως επίσης εκτίμησε, όλα συνηγορούν ότι χθες έγινε ο κύριος σεισμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Η απάντηση του Ευθύμη Λέκκα

 

 

Άμεση ήταν η αντίδραση του Ευθύμη Λέκκα. Με παρέμβασή του στον ΣΚΑΙ ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι ο κ Τσελέντης θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός γιατί από τη διοίκηση του ΟΑΣΠ πέρασαν κορυφαίοι καθηγητές και επιστήμονες της χώρας όπως ο Ι. Δρακόπουλος, ο Β.Παπαζάχος, ο Δ. Παπανικολάου, ο Κ . Μαρκόπουλος και ο Γ. Σταυρακάκηs.

Ανέφερε επίσης ότι «ο κ. Τσελέντης ήταν 20 χρόνια μέλος της επιτροπής σεισμικής επικινδυνότητας και δεν πήγαινε ποτέ στις συνεδριάσεις της» και υποστήριξε ότι ο πρώην υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης δεν τον συμπεριέλαβε στην παρούσα σύνθεση της επιτροπής «γιατί εκκρεμούσε εισαγγελική έρευνα σε βάρος του σχετικά με δηλώσεις που είχε κάνει για επικείμενο σεισμό στη Δυτική Ελλάδα».

Ανταπαντώντας ο κ. Τσελέντης ανέφερε ότι «ποτέ δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του».

Δείτε το βίντεο με την αντπαράθεση των δύο σεισμολογών: