Σεισμός στην Αθήνα: Τσελέντης κατά Λέκκα - «Ο ΟΑΣΠ δεν έπαιξε τον ρόλο του»

Τσελέντης κατά Λέκκα - «Ο ΟΑΣΠ δεν έπαιξε τον ρόλο του»
Ενημερώθηκε: 20/07/19 - 09:36

Σεισμός στην Αθήνα: Σε σκληρή κριτική κατά του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, του οποίου προΐσταται ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, προέβη ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής Άκης Τσελέντης, διαμαρτυρόμενος παράλληλα για το ότι δεν εκλήθη χθες το βράδυ στην συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικής Επικινδυνότητας.

«Αν δεν ήταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τα πράγματα θα ήταν βαριά. Ο ΟΑΣΠ δεν έπαιξε το ρόλο του» υποστήριξε συγκεκριμένα σήμερα το πρωί μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι «δεν είναι αυλοκόλακας» σαν κάποιους που «προσπαθούν να διατηρήσουν τις θέσεις τους».

Διαβάστε ακόμα: Διχασμένοι οι σεισμολόγοι για τον κύριο σεισμό και τους μετασεισμούς (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Όπως είπε ο κ. Τσελέντης, από την Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικής Επικινδυνότητας «τον είχε αποκλείσει ο κ. Σπίρτζης, αλλά χθες έπρεπε να είχε κληθεί. Ο μόνος που με πήρε τηλέφωνο χθες για να ενημερωθεί ήταν ο κ.Σαμαράς», πρόσθεσε, αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τον κ. Τσελέντη, ο ΟΑΣΠ πρέπει να κοπεί στα δύο: Ένα τμήμα του να περιλαμβάνει επιστήμονες και να δημιουργηθεί άλλο ένα, επιχειρησιακό, που «να μεριμνά για την αντισεισμική θωράκιση της χώρας».

Ανέφερε επίσης ότι ο ΟΑΣΠ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων έπρεπε να είχε κάνει καταγραφή όλων των διατηρητέων κτιρίων της πόλης και να φροντίσουν για την άρση της επικινδυνότητάς τους». Ζήτησε επίσης να γίνει αντισεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία.

Όπως επίσης εκτίμησε, όλα συνηγορούν ότι χθες έγινε ο κύριος σεισμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ