Σκληροί και αδίστακτοι οι ποινικοί που έφεραν τον ένα τόνο κοκαΐνης στον Αστακό (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Σκληροί και αδίστακτοι οι ποινικοί που έφεραν τον ένα τόνο κοκαΐνης στον Αστακό

Ενημερώθηκε: 26/01/20 - 02:54

Σκληροί ποινικοί, «γνωστοί» για τη δράση τους στις αρχές, είναι τα μέλη της συμμορίας που είχαν αναλάβει να παραλάβουν την τεράστια ποσότητα κοκαϊνης -ένας τόνος και 181 κιλά κοκαΐνης- από τον Άγιο Βικέντιο.

Τα κέρδη της σπείρας από την ποσότητα αυτή θα ήταν πάνω από 50 εκατ. ευρώ.

Ένα από τα μέλη της συμμορίας είχε πάρει μέρος στην επίθεση του Βύρωνα το 2010, όταν πυροβόλησε και πέταξε χειροβομβίδες σε αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί διερχόμενος πολίτης.

Αλβανοί και Μαροκινοί είναι οι οκτώ συλληφθέντες που βρίσκονται στα χέρια των Αρχών. οι Αρχές αναζητούν και έναν Έλληνα, 42 ετών, που διαμένει στον Νέο Κόσμο. Έχουν γίνει έρευνες στην περιοχή του Νέου Κόσμου αλλά και σε σπίτι στην ευρύτερη περιοχή των Νοτίων Προαστίων.

Στο πλαίσιο της υπόθεσης, οι Αρχές διεξάγουν έρευνες σε Ισπανία και Αλβανία, εκτός από τη χώρα μας.

https://t.co/q730mCyN8v

pic.twitter.com/y2azZeJYmy

Συνελήφθησαν 8 αλλοδαποί μέλη εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιούνταν στη μεταφορά κοκαΐνης από την Καραϊβική σε χώρες της Ευρώπης και της βορειοδυτικής Αφρικής.
▪ Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 1 τόνος και 181 κιλά κοκαΐνης

25 Ιανουαρίου 2020

Στόχος των μελών της σπείρας ήταν να χρησιμοποιήσουν τη χώρα μας ως «διαμετακομιστικό» κέντρο, αφού ο Αστακός θα ήταν μόνο ο πρώτος «σταθμός» του ταξιδιού των ναρκωτικών. Μέρος της κοκαΐνης θα παρέμενε στην Ελλάδα, ενώ η υπόλοιπη θα μεταφερόταν στην Βόρεια Αφρική και τη Βόρεια Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που Αστυνομικοί συναντούν περίπτωση εισαγωγής ναρκωτικών από τον Άγιο Βικέντιο.

Σκληροί και αδίστακτοι οι ποινικοί που έφεραν τον ένα τόνο κοκαΐνης στον Αστακό
Σκληροί και αδίστακτοι οι ποινικοί που έφεραν τον ένα τόνο κοκαΐνης στον Αστακό

Η τεράστια ποσότητα ναρκωτικών έφτασε στον Αστακό κατευθείαν με ιστιοφόρο σκάφος από τον Άγιο Βικέντιο, εντοπίστηκαν σε ενοικιασμένα δωμάτια, που είχαν κλείσει για το σκοπό αυτό τα μέλη της σπείρα, η οποία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών παγκοσμίως.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης, που αποτελεί σημαντικό πλήγμα στη δράση των λατινοαμερικανικών καρτέλ, ήταν αποτέλεσμα εξάμηνης έρευνας της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Σκληροί και αδίστακτοι οι ποινικοί που έφεραν τον ένα τόνο κοκαΐνης στον Αστακό