Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος: Αυτή είναι τελικά η σύνταξη που θα λάβει η οικογένειά του

 
Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος: Ποια σύνταξη θα λάβει η οικογένεια του αδικοχαμένου μας πιλότου

Ενημερώθηκε: 25/05/18 - 17:52

Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 ο Γιώργος Μπαλταδώρος έχασε τη ζωή του, όταν το μονοθέσιο αεροσκάφος Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε, εννέα μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Έκτοτε πολλά ακούστηκαν για την σύνταξη που θα δικαιούνταν η γυναίκα του και τα παιδιά του. Πλέον αυτό το θέμα λήγει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καθώς αναρτήθηκε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας η οποία αναφέρει:

“Με αφορμή τον άδικο χαμό του πιλότου μας, Σγού (Ι) Μπαλταδώρου Γεωργίου, μας γνωρίζεται από το ΓΛΚ/ΤΜΗΜΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ότι σύμφωνα με το ν. 4387/16, άρθρο 4, παρ. 2(ε), η σύνταξη της συζύγου με τα δύο τέκνα αυτής, θα διαμορφωθεί στο μικτό ποσό των 3.300€, μείον 6% υπέρ υγειονομικής περίθαλψης 198€ και πληρωτέο ποσό 3.102€ (ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΓΕΕΘΑ)”.

Ο χαμός ενός ανθρώπου δεν μπορεί να καλυφθεί ούτε με το χρυσάφι όλου του κόσμου. Από την άλλη οι οικογένειες που μένουν πίσω πρέπει να συνεχίσουν τη ζωή τους. Ειδικά τα παιδιά. Και γι΄ αυτό η οικονομική τους στήριξη είναι απαραίτητη.

Ήταν μάλλον ατυχέστατη η επιλογή κάποιων να κάνουν το θέμα της σύνταξης του πεσόντα Σμηναγού “αιχμή του δόρατος” στην γενικότερη και σωστή κριτική που γίνεται για τις συντάξεις.

Οι πεσόντες εν υπηρεσία και ένεκα αυτής σύμφωνα με το νόμο Κατρούγκαλου δεν υπόκεινται στις μνημονιακές κρατήσεις. Γι΄ αυτό και η οικογένεια του Σμηναγού έχει κι άλλα δικαιώματα για τα οποία έχει ενημερωθεί και δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναφερθούν, ακριβώς επειδή είναι αυτά που δικαιούνται .