Σοκ: Χειροπέδες σε δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση παιδικής πορνογραφίας!

Σοκ: Χειροπέδες σε δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση παιδικής πορνογραφίας!
Ενημερώθηκε: 22/10/17 - 14:55

Συνελήφθησαν από στελέχη της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος με αυτόφωρο ένας 35χρονος αλλοδαπός και ένας 41χρονος Έλληνας σε Αίγιο και Ηράκλειο με την κατηγορία για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας​.

Για τη διερεύνηση των υποθέσεων προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού National Center for Missing and Exploited Children, που εδρεύει στις Η.Π.Α., σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών, που απέκτησαν πρόσβαση σε διαδικτυακές ηλεκτρονικές υπηρεσίες, κατείχαν και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, όπως αποκαλύπτει το newpost.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε οικιακές συνδέσεις των ανωτέρω σε Ηράκλειο και Αίγιο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 2017, στην οικία του 35χρονου από βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, 2 κάρτες αποθήκευσης δεδομένων, τάμπλετ, κινητό τηλέφωνο και 2,5 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης. Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε 20 Οκτωβρίου στο σπίτι του 41χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ενώ από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα αποθηκευτικά μέσα διαπιστώθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση.

Όλα τα αποδεικτικά στοιχεία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους εξέταση, ενώ οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.