Σοκαριστικά και αηδιαστικά όσα καταγγέλλει η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους για τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη

Σοκαριστικά και αηδιαστικά όσα καταγγέλλει η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους για τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη
Ενημερώθηκε: 07/02/21 - 12:26

Σοκαριστικά (και αηδιαστικά) όσα καταγγέλλει η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους για τη σεξουαλική παρενόχληση από γνωστό η ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Πριν από μερικές ημέρες, οι ηθοποιοί Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη, προχώρησαν σε καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση στον ΣΕΗ σε βάρος γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη, ζητώντας τη διαγραφή του, σύμφωνα με την η εφημερίδα «Το Πρώτο Θέμα».

Η Α.Μ. Παπαχαραλάμπους σε καταγγελία που σοκάρει τονίζει πως ο σκηνοθέτης έμπαινε μέσα στο καμαρίνι της και ουρούσε επιδεικτικά στον νιπτήρα του καμαρινιού της μπροστά από τον οποίο καθόταν εκείνη.

«Το έτος 2000, σε ηλικία 24 ετών, συνεργάστηκα με τον καταγγελλόμενο. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας, ο καταγγελλόμενος σταδιακά με απομόνωσε με διάφορα τεχνάσματα από τα υπόλοιπα μέλη του θιάσου και φρόντισε να έχω δικό μου καμαρίνι με την πρόφαση (όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων) ότι θα ερμήνευα τον βασικό γυναικείο ρόλο του έργου» σημειώνει η ηθοποιός όπως αναφέρεται στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Στη συνέχεια εξηγεί πως ο καταγγελόμενος είχε τα κλειδιά του καμαρινιού της και μπαινό-βγαινε χωρίς να χτυπά την πόρτα μου και ορισμένες φορές κλείδωνε την πόρτα πίσω όπως και προέβη επανειλημμένα σε σοβαρές πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς της, και όχι μόνο, ενώ εκμεταλλευόταν το νεαρό της ηλικίας μου, την ανάγκη της για εργασία και τον φόβο της.

«Αρκετές φορές εισερχόταν στο καμαρίνι μου, ενώ βρισκόμουν μέσα σε αυτό με κλειστή την πόρτα, κατέβαζε το παντελόνι του και ουρούσε επιδεικτικά στον νιπτήρα του καμαρινιού μου, ο οποίος βρισκόταν ακριβώς πίσω από εκεί που καθόμουν (σημειώνω ότι ο ίδιος είχε τουαλέτα στο δικό του καμαρίνι). Ο καταγγελλόμενος με παρενοχλούσε και εκτός θεάτρου με διάφορους τρόπους, όπως παρακολουθώντας με και προκαλώντας μου μια συνεχή ανησυχία που έφτανε πολλές φορές στα όρια του τρόμου. Δεν ήξερα ποια θα ήταν η επόμενη κίνησή του» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους.

Από την πλευρά της, η Λένα Δροσάκη καταγγέλλει για τον ίδιο άνθρωπο ότι «έφτασε στο σημείο να με παίρνει τηλέφωνο και να αυτοϊκανοποιείται, ενώ ταυτόχρονα μου απηύθυνε χυδαίες εκφράσεις και με ρωτούσε πιεστικά “πότε θα του κάτσω”».

Αντίστοιχα, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου καταγγέλλει ότι «ξεκίνησε να με ρωτάει διάφορα πράγματα για εμένα και μετά από λίγο προς μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι είχε ανοίξει διάπλατα τα πόδια του, είχε βάλει και τα δύο χέρια μέσα στο παντελόνι, ακριβώς στη γενετήσια περιοχή».