Στην ...ατυχία απέδωσε τη ρύπανση στο Σαρωνικό ο Π. Κουρουμπλής

Στην ...ατυχία απέδωσε τη ρύπανση στο Σαρωνικό ο Π. Κουρουμπλής
Ενημερώθηκε: 20/09/17 - 08:35

«Το λιμενικό στις 5:20 το πρωί είχε λάβει σήμα για την αντιμετώπιση του οποιοδήποτε προβλήματος και έκανε όσα έπρεπε να γίνουν. Η ατυχία του όλο εγχειρήματος είναι πως το πλοίο βυθίστηκε νύχτα και είχε μαζούτ και όχι πετρέλαιο» δήλωσε το πρωί της Τετάρτης στο ραδιόφωνο του Σκάι ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής σχετικά με το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου που προκάλεσε την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό. 

«Τώρα είμαστε στο σημείο της αναμέτρησης με την αποτελεσματικότητα της προσπάθειας απορρύπανσης. Η προσπάθεια έχει εξαιρετικά γρήγορα αποτελέσματα και ξανασημειώνω πως δεν έχουμε χρησιμοποιήσει πουθενά χημικά. Σε ένα μήνα θα κάνουμε την πρώτη ουσιαστική αποτύπωση των προσπαθειών μας», πρόσθεσε ο υπουργός. 

Σε ερώτηση αναφορικά με την απόδοση ευθυνών ο υπουργός τόνισε: «Κι εγώ έχω απορίες για το τι έχει τελικά συμβεί με την υπόθεση της βύθισης. Όποια στοιχεία έχω στη διάθεσή μου τα στέλνω στον εισαγγελέα. Η προσπάθεια αυτή τη στιγμή επικεντρώνεται στην συγκέντρωση στοιχείων και γίνεται από τρεις διαφορετικές αρχές. Ψάχνουμε όλα τα στοιχεία. Καταθέτουμε άμεσα τροπολογία πλου η οποία θα περιορίζει την διάρκεια ζωής των αντίστοιχων πλοίων».