Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία της υπόθεσης Novartis

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία της υπόθεσης Novartis
Ενημερώθηκε: 09/04/19 - 13:39

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία της υπόθεσης Novartis. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των κομμάτων, που μετέχουν στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, θα λάβουν γνώση του περιεχομένου της.

Υπενθυμίζουμε ότι οι εισαγγελείς έκλεισαν την υπόθεση για τέσσερις από τους δέκα πολιτικούς και απέστειλαν τον φάκελο της δικογραφίας στη Βουλή, προς το παρόν, μόνον για τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Για τον πρώην υπουργό Υγείας το αίτημα των εισαγγελέων αφορά τη χορήγηση άδειας από το Kοινοβούλιο, προκειμένου να κληθεί σε εξηγήσεις για την κατηγορία της δωροδοκίας, αν και δεν βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς του ή ύποπτης προέλευσης περιουσιακά στοιχεία, αλλά η κατηγορία στηρίζεται σε μαρτυρικές καταθέσεις και άλλα έγγραφα της δικογραφίας, τα οποία αποτέλεσαν τις απαραίτητες ενδείξεις κατά τους εισαγγελείς.

Η διαβίβαση της δικογραφίας για τον Ανδρέα Λοβέρδο στη Βουλή δεν σχετίζεται, επ’ ουδενί, όπως υπογράμμιζαν εισαγγελικές πηγές, με άσκηση ποινικής δίωξης, αφού πρώτα θα παράσχει ο πρώην υπουργός εξηγήσεις και στη συνέχεια θα κριθεί αν έχει πείσει ή όχι.

Ποιοι απαλλάσσονται

Παράλληλα, στο αρχείο πηγαίνει η υπόθεση για τους Παναγιώτη Πικραμμένο, Γιώργο Κουτρουμάνη, Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λυκουρέντζο , ωστόσο με επιφυλάξεις. Ταυτόχρονα, η έρευνα συνεχίζεται για τους πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους πρώην υπουργούς Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά

Για τους πέντε πολιτικούς, δεν έχουν προκύψει μέχρι ώρας, στοιχεία για πολιτικό χρήμα ή ύποπτης προέλευσης περιουσίες ή άλλα επιβαρυντικά στοιχεία, γεγονός που οδηγεί τις εισαγγελικές αρχές σε νέα αρχειοθέτηση της υπόθεσης για τους περισσότερους από αυτούς και μάλιστα πολύ σύντομα.