Στην Αθήνα αύριο οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ — Διαμαρτυρία στο υπουργείο Οικονομικών

 
larko

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 03/10/23 - 19:38

Τη στήριξή της στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας και καλεί σε συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα κάνουν τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στις 12.30 στο υπουργείο Οικονομικών, με αίτημα να μείνει ανοιχτή η επιχείρηση.

Η ΟΜΕ αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «Το Μάρτιο του 2023 η ΕΕ συμπεριέλαβε τον χαλκό και το νικέλιο ως στρατηγικά μέταλλα. Αυτή η απόφαση θα εξασφαλίσει ταχύτερα άδειες και ευκολότερη πρόσβαση σε χρηματοδότηση. Ο νόμος περί κρίσιμων πρώτων υλών (CRMA) της Ε.Ε. προσθέτει τα δύο μέταλλα σε έναν κατάλογο που προηγουμένως είχε επικεντρωθεί σε πιο εξειδικευμένα ορυκτά όπως το κοβάλτιο, το λίθιο και οι σπάνιες γαίες. Τώρα που το Νικέλιο αποκτά στρατηγική σημασία με δυνατότητα χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά κονδύλια τώρα ξεπουλιέται σε ημέτερους για να καρπωθούν τον Εθνικό πλούτο».

Σε άλλο σημείο της ίδιας ανακοίνωσης προτάσσεται το πλήρες διεκδικητικό πλαίσιο: «Η μεγαλύτερη μεταλλευτική βιομηχανία της Χώρας η ΛΑΡΚΟ, εδώ και μισό αιώνα αποτελεί οικονομικό πνεύμονα όχι μόνο για τις περιοχές που δραστηριοποιείται, αλλά και για την Εθνική οικονομία!

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να δεχτεί τα αιτήματα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ:
– Να σταματήσει εδώ και τώρα το έγκλημα στην ΛΑΡΚΟ.
– Να σταματήσει εδώ και τώρα ο μαρασμός των περιοχών γύρω από αυτή.
– Να μην υπάρξει κανένας άνεργος από 1/1/2024.
– Να μετατρέψει τις συμβάσεις εργασίας από ορισμένου, σε αορίστου χρόνου.
– Να επιστρέψει τον κλεμμένο μόχθο μας.
– Να επαναφέρει τα δώρα εορτών και το επίδομα αδείας.
– Να υλοποιηθεί σχέδιο συντήρησης και ενιαίας επαναλειτουργίας με όλους τους εργαζόμενους στην εργασία και
συγκροτημένα δικαιώματα».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ