Στην εισαγγελέα οι συλληφθέντες για την επεισοδιακή ληστεία στο ΑΧΕΠΑ - Πώς η Αντιτρομοκρατική τους αιφνιδίασε

Στην εισαγγελέα οι συλληφθέντες για την επεισοδιακή ληστεία στο ΑΧΕΠΑ - Πώς η Αντιτρομοκρατική τους αιφνιδίασε
Ενημερώθηκε: 13/06/19 - 09:12

Στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν για την επεισοδιακή ληστεία σε βάρος χρηματαποστολής ανεφοδιασμού αυτόματου μηχανήματος συναλλαγών (ΑΤΜ), στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Εκτός από τους κατηγορούμενους ως φυσικούς δράστες, στην ίδια εισαγγελέα θα μεταχθεί και μία 39χρονη, η οποία συνελήφθη και φέρεται ως συνεργός τους.

Οι δύο άνδρες, 35 και 41 ετών, έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές, ενώ οι ίδιοι φέρονται να αυτοπροσδιορίζονται ως αναρχικοί.

Με αφορμή την μεταγωγή των συλληφθέντων στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, συλλογικότητα αναρχικών προγραμματίζει συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της πόλης, σύμφωνα με ανάρτηση σε γνωστή διαδικτυακή σελίδα τού αντιεξουσιαστικού και αναρχικού χώρου.

Πώς η αντιτρομοκρατική αιφνιδίασε τους ληστές του ΑΧΕΠΑ

Οι δύο παλιοί γνώριμοι του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, ήταν σε διαρκή φυσική και ηλεκτρονική παρακολούθηση το τελευταίο χρονικό διάστημα. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι δύο δράστες έφυγαν από Αθήνα για Θεσσαλονίκη το βράδυ της περασμένης Κυριακής με το αυτοκίνητο του 41χρονου. Έμειναν στο σπίτι της 39χρονης, που είχε ρόλο «τσιλιαδόρου» στη ληστεία, ενώ την Δευτέρα και την Τρίτη είχαν πάει στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου κατόπτευσαν και χαρτογράφησαν τον χώρο για τον τρόπο προσέγγισης και διαφυγής τους από αυτόν. Κάπως έτσι τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αμέσως μετά την εκδήλωση της ληστείας, αιφνιδίασαν και συνέλαβαν τους δράστες.