Στο εκκλησάκι του Φωκίωνα Ζαΐμη ο Νικολόπουλος και η «Νέα Πάτρα»

 
Στο εκκλησάκι του Φωκίωνα Ζαΐμη ο Νικολόπουλος και η «Νέα Πάτρα»

Ενημερώθηκε: 14/04/19 - 11:59

Σε κλίμα κατάνυξης η δημοτική παράταξη «Νέα Πάτρα» του Νίκου Νικολόπουλου, παρακολούθησε το βράδυ της Παρασκευής τους Γ΄ Χαιρετισμούς στο εκκλησάκι της Αγίας Λουκίας που βρίσκεται στο κτήμα Ζαΐμη, στο Ρίον. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού:

«Για τις ανάγκες της Ακολουθίας ο οικοδεσπότης Φωκίων Ζαΐμης, υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος με τον Νεκτάριο Φαρμάκη, υποδέχθηκε τους εκατοντάδες φίλους της «Νέας Πάτρας» και τους δικούς του με περισσή φιλόξενη διάθεση, γεγονός που συνέτεινε στην δημιουργία μιας όμορφης, ενωτικής ατμόσφαιρας.

Ο Νίκος Νικολόπουλος ευχαρίστησε τον Φωκίωνα Ζαΐμη για την πρόσκληση της «Νέας Πάτρας» στο ναϊδριο της οικογένειας Ζαΐμη (κτίσθηκε το 1923 και οι αγιογραφίες είναι δια χειρός Φώτη Κόντογλου), ενώ από την πλευρά του ο οικοδεσπότης καλωσόρισε τον επικεφαλής της «Νέας Πάτρας» ως αυριανό Δήμαρχο!

Ας σημειωθεί ότι χάρη στο κοινό θρησκευτικό συναίσθημα, αναδείχθηκε η ομορφιά της συνύπαρξης υποψηφίων από διαφορετικές δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις.

Χοροστάτησε ο ιερέας του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Βασίλης Παστός, σύζυγος της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου της «Νέας Πάτρας» Ευγενίας Σερέτη. Επίσης έσπευσε στο Ρίο, μετά την ολοκλήρωση της Ακολουθίας στη Μητρόπολη, ο αρχιδιάκονος Σεραφείμ, ενώ παρών ήταν και ο Χαράλαμπος Μασσαράς, γιός του π. Ερμόλαου της Αγίας Σοφίας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Πέτρου Ψωμά.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας του Ακάθιστου Ύμνου προσφέρθηκαν στους πιστούς γλυκίσματα και αναψυκτικά.»

T

ΜΕ ΤΡΑΙΝΟ, ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΙ Ι.Χ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση:

«Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φίλοι της «Νέας Πάτρας», παρά το βροχερό καιρό, ανταποκρίθηκαν με θέρμη στην πρόσκληση της παράταξης. Ταξίδεψαν μέχρι το Ρίο με τον προαστιακό, αλλά και με λεωφορεία και Ι.Χ. αυτοκίνητα, επειδή δεν υπήρχε η δυνατότητα προσθήκης περισσοτέρων βαγονιών και έπρεπε να εξυπηρετηθούν και οι καθημερινοί επιβάτες του τρένου.

Η «Νέα Πάτρα» σεβόμενη την αδυναμία μεταφοράς όλων των φίλων της παράταξης με τον προαστιακό και για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα με τα δρομολόγια, ναύλωσε λεωφορεία, ενώ πολλοί ήταν οι πιστοί που χρησιμοποίησαν τα αυτοκίνητα τους, με αποτέλεσμα να έχουμε και… μποτιλιάρισμα από το ύψος του «Πόρτο Ρίο» μέχρι το κτήμα Ζαΐμη!»

TRENA