Συγκεντρώσεις οπλισμένων (;) υποστηρικτών του Τραμπ – Απαιτούν να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων

Συγκεντρώσεις οπλισμένων (;) υποστηρικτών του Τραμπ – Απαιτούν να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων
Ενημερώθηκε: 05/11/20 - 09:05

Η αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος από τον Ντόναλντ Τραμπ σε πολιτείες που είδε το προβάδισμά του να εξανεμίζεται και να βγαίνει νικητής ο Τζο Μπάιντεν έχει προκαλέσει συγκεντρώσεις υποστηρικτών του οι οποίοι απαιτούν να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων!!!

Την ώρα που η  καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται στην κεντρική συνοικία, Maricopa της Αριζόνα -όπου ο Μπάιντεν διατηρεί το προβάδισμα – πολλοί οπαδοί του Τραμπ που φορούσαν καπέλα «Make America Great Again» συγκεντρώθηκαν έξω από εκλογικό τμήμα, κρατώντας πινακίδες που αναπαρήγαγαν τις κατηγορίες περί απάτης.

Κάποιοι ήταν οπλισμένοι, σύμφωνα με τοπικούς δημοσιογράφους.

Αστυνομικοί της κομητείας έχουν εισέλθει στο εκλογικό τμήμα καθώς το συγκεντρωμένο πλήθος συνεχίζει να αυξάνεται.

Την ίδια ώρα στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν ομάδα διαδηλωτών ζητούσε από τους ανθρώπους που μετρούσαν τις ψήφους να σταματήσουν, εισβάλλοντας μέσα στο εκλογικό κέντρο. Πολύ κοντά υπήρχαν μάλιστα και διαδηλωτές που φωνάζουν για το αντίθετο, δηλαδή να καταμετρηθούν όλες οι ψήφοι.

Παρόμοια κατάσταση καταγράφηκε και στο Φοίνιξ, σε μία ιδιαίτερα πολωμένη ατμόσφαιρα στις ΗΠΑ μετά την απόφαση Τραμπ να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα των εκλογών, προσφεύγοντας στα δικαστήρια.