Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Χανιά για την δολοφονημένη αμερικανίδα βιολόγο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Χανιά για την δολοφονημένη αμερικανίδα βιολόγο
Ενημερώθηκε: 21/07/19 - 10:53

Την τιμωρία του γιού του, ο οποίος ομολογησε την δολοφονία της αμερικανίδας βιολόγου στα Χανιά, ζητάει ο πατέρας του. «Ό,τι κάνει η δικαιοσύνη. Εμπιστεύομαι την ελληνική δικαιοσύνη», ενώ στη ερώτηση αν ζητάει «συγγνώμη» εκ μέρους του γιου του δήλωσε πως «ναι».

Στο μεταξύ συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη φρικτή δολοφονία της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον οργανώνεται μέσω των social media στα Χανιά από το Ψυχολογικό Κέντρο Χανίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑΣ ΒΙΟΛΟΓΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

 

Στην ανακοίνωση-πρόσκληση που ανάρτησαν αναφέρουν:

«Για την Σούζαν Ίτον

Προσκαλούνται όλοι οι πολίτες των Χανίων στη συνάντηση-διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί τη Πέμπτη 08 Αυγούστου στις 19:00 το απόγευμα έξω από τη Δημοτική αγορά των Χανίων.

Θα γίνει συγκέντρωση- συζήτηση, ως διαμαρτυρία, με σκοπό να γίνουν σαφή και ξεκάθαρα τα δικαιώματα των γυναικών στη ζωή.

Ξεκάθαρα. Παντού. Σε όλους.

Η συγκέντρωση αυτή είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Σούζαν Ίτον που δολοφονήθηκε με φρικτό και βασανιστικό τρόπο στη τοπική κοινωνία μας.

Για την ακρίβεια... μαζί με τη Σούζαν, δολοφονήθηκε και κάτι δικό μας, κάτι σε κάθε γυναίκα ανεξαιρέτως...το ΔΙΚΑΊΩΜΑ ΤΗΣ ΖΩΉΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΜΕΛΙΆΣ... Τι σημαίνει ότι "Την επέλεξε τυχαία";; Σημαίνει ότι στη θέση αυτής της γυναίκας θα μπορούσα να είμαι εγώ, να είναι η μαμά μου, η αδερφή μου, η φίλη μου... θα μπορούσε να είναι η γυναίκα σας, η κόρη σας, η αδερφή σας, η μαμά σας...θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε αθώα, ανυποψίαστη και ανυπεράσπιστη γυναίκα... Στις 08/08/19 να είστε όλοι εκεί... Να δείξουμε ότι είμαστε εδώ δυναμικά, ότι διεκδικούμε, ότι δεν σιωπούμε, ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει τη ζωή από τον άλλο επειδή "έτσι του ήρθε"... Να μη φοβόμαστε να κάνουμε καταγγελίες και αυτές να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη...

Όχι άλλη δολοφονημένη γυναίκα...

Παρακαλώ, κοινοποιήστε, ενημερώστε, να είστε εκεί... Στηρίξτε αυτή τη προσπάθεια για το δικαίωμα στην ελπίδα, την ασφάλεια, τη Ζωή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

 

Στις φυλακές Τρίπολης ο δολοφόνος

 

Ανατριχίλα εξακολουθεί να προκαλουν οι λεπτομέρειες των τελευταίων στιγμών τοης άτυχης γυναίκας. Ο 27χρονος, που οδηγήθηκε στις φυλακές της Τρίπολης, φέρεται να βίασε την άτυχη βιολόγο όχι μία άλλα τρεις φορές, ακόμα κι όταν δεν είχε σφυγμό!

Όταν οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον δικηγόρο του 27χρονου, Παντελή Ζέλιο, για το θέμα αυτό, απάντησε ότι «ο ίδιος (σ.σ. ο κατηγορούμενος) ισχυρίστηκε ότι από ένα σημείο και μετά όλα έγιναν μηχανικά».

Στην απολογία του, ο Γιάννης Παρασκάκης επανέλαβε όσα είχε πει και στους αστυνομικούς μετά τη σύλληψή του: ότι δηλαδή χτύπησε την 60χρονη δύο φορές με το αυτοκίνητο, ότι στη συνέχεια τη μετέφερε στο σημείο όπου την πέταξε, και όπου παρέμεινε για 1 ώρα και 20 λεπτά, βιάζοντας τη Σούζαν Ίτον τρεις φορές.

Ο κ. Ζέλιος χαρακτήρισε την περίπτωση του Παρασκάκη «τραγική και ιδιάζουσα. Κυρίως τραγική». Σύμφωνα με τον δικηγόρο, εξάλλου, μέχρι τώρα «δε φαίνεται να υπάρχει κάποιο ελαφρυντικό» για τον πελάτη του, ωστόσο συμπλήρωσε ότι «θα μπορούμε να καταλήξουμε σε κάποια συμπεράσματα για την ψυχική, ψυχολογική και ψυχιατρική του κατάσταση, με βάση τα αποτελέσματα της πραγματογνωμοσύνης».

ΠΗΓΗ: neakriti.gr