Συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενάντια στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ

 
Συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενάντια στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ

Πηγή Φωτογραφίας: 902.gr

Ενημερώθηκε: 20/06/24 - 14:42

Συγκέντρωση ενάντια στην κυβερνητική τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 20/6, έξω από τη Βουλή.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι και μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομές πήραν μέρος στη διαμαρτυρία, ζητώντας να αποσυρθεί η τροπολογία η οποία, σύμφωνα με τους ίδιους, κλείνει το εμβληματικό εργοστάσιο και απολύει δεκάδες εργαζόμενους.

Αφορμή για την κινητοποίηση, μετά τη μικρή δικαστική νίκη που πέτυχαν την Τρίτη, η τροπολογία της κυβέρνησης, σε νομοσχέδιο το οποίο ενσωματώνει ευρωπαϊκή οδηγία για τα αυτοκινούμενα οχήματα, με την οποία επιταχύνει το κλείσιμο του εργοστασίου και την απόλυση των εργαζομένων.

Η πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Ομονοίας με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών κατέληξε προς την πλατεία Συντάγματος, με συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ» και «Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες». 

Στην συγκέντρωση παρευρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος σημείωσε: «Το σχέδιο της κυβέρνησης δεν θα το αφήσουμε να περάσει. Αυτή η εγκληματική τροπολογία πρέπει να αποσυρθεί εδώ και τώρα».

Ο Δ. Κουτσούμπας ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία. Επίσης, τους ενημέρωσε πως το ΚΚΕ έκανε παρέμβαση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και αυτός δεσμεύτηκε ότι θα αποσυρθούν τα ΜΑΤ. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ