Σύλληψη Λυκουρέζου: Οι διάλογοι στους οποίους φέρεται να συμμετέχει ο ποινικολόγος

Αρνείται την εμπλοκή του ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος στην λεγόμενη «μαφία των φυλακών»- Οι διάλογοι που κατέγραψε ο «κοριός» της αστυνομίας με  τα ποσά που φέρεται να ζητά ο ποινικολόγος
Ενημερώθηκε: 18/04/19 - 23:01

«Μαφία των Φυλακών Κορυδαλλού»:  Με ένταλμα που εξέδωσε ο ανακριτής για θέματα τρομοκρατίας, ζήτησε και τη σύλληψη και του γνωστού δικηγόρου Θεόδωρου Παναγόπουλου για εμπλοκή του στην υπόθεση - Είχε προηγηθεί η σύλληψη του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, το μεσημέρι της Πέμπτης (18/4/2019).

Ύστερα από ένταλμα του εφέτη ειδικού ανακριτή Ευτύχιου Νικολοπουλου, που χειρίζεται την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών», συνελήφθη μετά την κατάθεση του, o Αλέξανδρος Λυκουρέζος  ο οποίος έχει ήδη αρνηθεί τις κατηγορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ «ΜΑΦΙΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ»

 

Ο γνωστός ποινικολόγος και δικηγόρος βρέθηκε νωρίτερα σήμερα ενώπιον του ανακριτή και αποφασίστηκε η σύλληψή του για την υπόθεση της Μαφίας των Φυλακών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ,  ο κ. Λυκουρέζος συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία με βάση ένταλμα σύλληψης του ειδικού εφέτη ανακριτή για την υπόθεση των φυλακών Κορυδαλλού.

 

Η κατάθεση του Αρ. Φλώρου

 

Ο Αριστείδης Φλώρος στη δίκη για τη δολοφονία του δικηγόρου του, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, έχει καταθέσει ότι τόσο ο συλληφθείς δικηγόρος (για την απόπειρα σε βάρος του έχει καταδικασθεί ο Αρ. Φλώρος) όσο και κατηγορούμενοι αλβανικής καταγωγής έχουν επιχειρήσει να του αποσπάσουν χρήματα.

Οι διάλογοι που τον εμπλέκουν

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, ένα από τα επιβαρυντικά στοιχεία εις βάρος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, είναι οι διάλογοι μελών της «μαφίας των φυλακών» που κατέγραψε ο «κοριός» της αστυνομίας και στους οποίους συμπεριλαμβάνεται ο ίδιος.

«Μπράβο η κοπέλα, γιατί αυτή μου έχει ζητήσει εμένα 5.000 και εμείς έχουμε δώσει μόνο 1.700… Μου λέει ότι πρέπει να είσαι εκεί παρών, γιατί θα μιλήσουν και ο Αλέξανδρος και ο Γιώργος (σ.σ. τα ονόματα των δύο ποινικολόγων). Και εκεί σε κάποια φάση θα πρέπει να σηκωθώ εγώ για να πω τα λόγια μου. Κατάλαβες;»

Σε άλλο διάλογο που «φωτογραφίζεται» ο κ. Λυκουρέζος γίνεται η εξής αναφορά:

«Ότι ο κ. Αλέξανδρος ζήτησε 2.000, γιατί έχει ανάγκη για 2.000, εγώ ζήτησα πέντε, εσύ ζήτησες τρία. Τώρα εντάξει, εγώ που είμαι Αλβανός, θα το πιστέψετε ότι ζητήσαμε πέντε εκατομμύρια, γιατί είπα λάθος πέντε χιλιάρικα. Πέντε εκατομμύρια. Και ο Αλέξανδρος έχει ανάγκη για δύο εκατομμύρια

Δείτε το video: