Συνέλαβαν παιδόφιλους που ζητούσαν γυμνές φωτογραφίες από ανήλικες

Διπλή επιτυχία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην εξάρθρωση αδίστακτων παιδόφιλων
Ενημερώθηκε: 06/03/19 - 19:34

Διπλή επιτυχία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην εξάρθρωση αδίστακτων παιδόφιλων.

Στην πρώτη περίπτωση σχηματίστηκε δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος ενός 34χρονου Έλληνα στην Εύβοια, ο οποίος συνελήφθη για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε εξωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, από την επιτόπια έρευνα του οποίου, διαπιστώθηκε η ύπαρξη πλήθους αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, πράξη για την οποία συνελήφθη. Για την περίπτωσή του υπήρχε καταγγελία από τους γονείς μίας 14χρονης την οποία είχε γνωρίσει σε διαδικτυακό παιχνίδι και την είχε πείσει μέσω chat room να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της και βίντεο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Στη δεύτερη περίπτωση, σχηματίστηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ενός 27χρονου στην Θεσσαλία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πορνογραφία ανηλίκων και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων, κατ’ εξακολούθηση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευή έξυπνου κινητού τηλεφώνου (smartphone) με κάρτα SIM και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπό διερεύνηση υπόθεση. Στην δική του περίπτωση υπήρχε καταγγελία από τους γονείς μίας 11χρονης που την είχε προσεγγίσει μέσω Facebook και την είχε πείσει να του αποστείλει γυμνές της φωτογραφίες.