Συνέλαβαν πρώην αθλητή που εκβίαζε 13χρονη με γυμνές φωτογραφίες στο Facebook

Κέρκυρα: Πρώην αθλητής κρατούσε 13χρονη σε «ομηρία» μέσω Facebook
Ενημερώθηκε: 25/01/19 - 18:08

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παγίδευσαν και τελικά συνέλαβαν έναν 39χρονο από την Κέρκυρα για πορνογραφία και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το κοριτσάκι ήταν μόλις έντεκα ετών, όταν ο συλληφθείς την προσέγγισε μέσω facebook. Με διάφορα τεχνάσματα κατάφερε να αποκτήσουν σχεδόν καθημερινή επικοινωνία και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του παιδιού.Ωστόσο αυτό ήταν μόνο η αρχή.

Οι απαιτήσεις του άρχισαν να γίνονται ολοένα και πιο έντονες με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει πλήθος γυμνών φωτογραφιών και βίντεο της 13χρονης, εκβιάζοντάς την κάθε φορά ότι εάν δεν τον ακούσει τότε θα στείλει το υλικό αυτό στους γονείς και τους φίλους της.

Τελικά το έκανε πραγματικότητα. 

Η Υπηρεσία I.C.E. (Immigration and Customs Enforcement) στην οποία προσέφυγε η οικογένεια της 13χρονης ενημέρωσε την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρέχοντας στοιχεία για τα ηλεκτρονικά ίχνη του 39χρονου.  Για την υπόθεση ενημερώθηκε και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις διέταξε την άρση του απορρήτου των Επικοινωνιών.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη προέρχονται από την οικιακή σύνδεση διαδικτύου στο όνομα του 37χρονου, ο οποίος εργάζεται ως δημόσιος υπάλληλος και κατά το παρελθόν είχε υπάρξει αθλητής, πρώην διεθνής. Άμεσα στήθηκε επιχείρηση και μετά από έρευνα στο σπίτι του τον συνέλαβαν. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης στην κατοχή του βρέθηκε πολύ σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας, ενώ στα δίχτυα του φαίνεται πως είχαν πέσει και άλλα παιδιά.

Νωρίτερα το πρωί ο συλληφθείς οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη και προφυλακίστηκε.