Συνελήφθη ο δράστης για την επίθεση στον 31χρονο αστυνομικό

 
Συνελήφθη ο δράστης για την επίθεση στον αστυνομικό

Ενημερώθηκε: 10/12/23 - 12:12

Συνελήφθη από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης της Βίας σε Αθλητικους Χώρους, ο οπαδός που τραυμάτισε σοβαρά με φωτοβολίδα 31χρονο αστυνομικό στα επεισοδια που έγιναν το βράδυ της Πεμπτης έξω από το κλειστό γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη στην περιοχή του Ρέντη.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ πρόκειται για έναν 18χρονο, ο οποίος και ομολόγησε την πράξη του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεαρός δράστης είναι οργανωμένος οπαδός και ήταν ανάμεσα στους 424 που είχαν προσαχθεί το βράδυ της Πέμπτης.

Βάσει των στοιχείων που έχουν στα χέρια τους οι αρχές φαίνεται ότι η επίθεση στους αστυνομικούς των ΜΑΤ το βράδυ της Πέμπτης έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη ήταν προσχεδιασμένη.

Αυτό προκύπτει αφενός από τα ευρήματα της αστυνομίας μέσα και έξω από το γήπεδο (κροτίδες, φωτοβολίδες, κ.α.) και αφετέρου από τις καταθέσεις των συναδέλφων του 31χρονου αστυνομικού όπως και από τις πληροφορίες για ύπαρξη ατόμων έξω από το γήπεδο που είχαν αναλάβει ρόλο οργανωτή.

Τι είπε ο 18χρονος

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες  ο 18χρονος είπε ότι πριν τον αγώνα υπήρχε πληροφορία ότι θα κάνουν επίθεση προς αστυνομικούς που βρίσκονταν στο κλειστό του Ρέντη.

Κάποια στιγμή, φέρεται να έχει πει ο νεαρός δράστης, οι επικεφαλής της ομάδας των χούλιγκανς τους είπαν να βγουν έξω από το γήπεδο.

Στη συνέχεια είπε ότι βγήκαν έξω από το κλειστό και κάποιοι τους έδωσαν αντικείμενα για να τα πετάξουν αργότερα στους αστυνομικούς.

Ο 18χρονος, είπε στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν, ότι του έδωσαν τη ναυτική φωτοβολίδα, ενώ πήρε και συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς να την ενεργοποιήσει.

Παράλλληλα, ανέφερε στους αστυνομικούς πως όταν ενεργοποίησε τη ναυτική φωτοβολίδα, την είδε να χτυπάει στο έδαφος και στη συνέχεια τον αστυνομικό να γονατίζει.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ