Θεσσαλονίκη: Βροχή από μολότοφ, επεισόδια και ζημιές σε Ι.Χ. μετά την πορεία για τον Κουφοντίνα (pic & video)

Θεσσαλονίκη: Βροχή από μολότοφ, επεισόδια και ζημιές σε Ι.Χ. μετά την πορεία για τον Κουφοντίνα (pic & video)
Ενημερώθηκε: 16/05/19 - 22:58

Ένταση και επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και αντιεξουσιαστών σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (16/05), μετά την πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Βροχή από μολότοφ από τους αντιεξουσιαστές οι οποίοι άναψαν και φωτιές σε κάδους απορριμάτων με τους αστυνομικούς να απαντούν με ρίψη δακρυγόνων. Στο σημείο έσπευσε και Πυροσβεστικό όχημα για την κατάσβεση των εστιών της φωτιάς. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι αντιεξουσιαστές μετέτρεψαν σε αυτοσχέδια γκαζάκια και αποσμητικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

 

Όπως φαίνεται μάλιστα και στις φωτογραφίες στη μία είναι ένα γκαζάκι πάνω στο οποίο έχουν κολλήσει με μονωτική ταινία μία ισχυρή κροτίδα και στην άλλη φωτογραφία είναι ένα αποσμητικό γνωστής μάρκας, πάνω στο οποίο επίσης με μονωτική ταινία έχουν κολλήσει κροτίδες με στόχο να προκληθεί έκρηξη.

 

Οι δύο αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί δεν πρόλαβαν να ενεργοποιηθούν από τους κουκουλοφόρους από τους οποίους έπεσαν στην οδό Αγίου Δημητρίου και σε λίγη ώρα άνδρες της σήμανσης θα τους παραλάβουν για να τους εξετάσουν για τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα.

1

Σημαντικές ζημιές σε τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο από μολότοφ που έσκασε από κάτω του. Ξέσπασε πυρκαγιά που κατέστρεψε το κάτω μέρος του οχήματος. Η φωτιά έσβησε από πολίτη που έτρεξε να τη σβήσει με πυροσβεστήρα. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα οι αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης ζητώντας χορήγηση άδειας στον Δ. Κουφοντίνα.

2

1

2

Πηγή: grtimes.gr