Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 15 ετών σε ζευγάρι για τη δολοφονία ψυχιάτρου - Αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 15 ετών σε ζευγάρι για τη δολοφονία ψυχιάτρου - Αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό
Ενημερώθηκε: 15/09/20 - 21:54

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης επέβαλε ισόβια 15ετη κάθειρξη σε ζευγάρι που καταδικάστηκε για τη στυγερή δολοφονία 58χρονου ψυχιάτρου, τον Δεκέμβριο του 2010, στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για την κουβανικής καταγωγής πρώην σύζυγο του θύματος και τον αρραβωνιαστικό της, στους οποίους το Εφετείο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Λόγω το ελαφρυντικού γλύτωσαν τα ισόβια.

Οι κατηγορούμενοι είχαν προσφύγει στον Άρειο Πάγο κατά της εφετειακής απόφασης, με το σκεπτικό ότι κακώς δεν τους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό. Η προσφυγή έγινε δεκτή από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, με αποτέλεσμα η υπόθεση να επιστρέψει στο Εφετείο μόνο όμως ως προς το σκέλος της χορήγησης ελαφρυντικού, το οποίο τελικώς εδόθη.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, οι κατηγορούμενοι αναμένεται να βγουν σε λίγο καιρό από τις φυλακές έχοντας εκτίσει ήδη εννέα χρόνια.

Ο άτυχος 58χρονος ψυχίατρος, είχε βρεθεί νεκρός μέσα σε λίμνη αίματος έξω από το σταθμευμένο όχημά του. Είχε πολλαπλά και αλλεπάλληλα χτυπήματα από μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματός του.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ