Θεσσαλονίκη: Μπαράζ διαρρήξεων σε φαρμακεία - Προστασία ζητούν οι φαρμακοποιοί

Θεσσαλονίκη: Μπαράζ διαρρήξεων σε φαρμακεία - Προστασία ζητούν οι φαρμακοποιοί
Ενημερώθηκε: 31/10/19 - 10:43

 Περισσότερη αστυνόμευση με περιπολίες ζητεί ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, μετά το μπαράζ διαρρήξεων που σημειώνονται στα φαρμακεία της πόλης το τελευταίο διάστημα.

Οι δράστες έχουν εισβάλει τις τελευταίες μέρες σε πάνω από 10 φαρμακεία, καταστρέφοντας τις τζαμαρίες, παραβιάζοντας σιδεριές και προκαλούν σοβαρές ζημιές, χωρίς, όπως αναφέρει το thestival.gr, να αποσπούν αξιόλογα χρηματικά ποσά λόγω της ευρύτατης χρήσης των POS στα φαρμακεία.

Για να προστατευθούν τα φαρμακεία από τις επιθέσεις των δραστών ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει ζητήσει επείγουσα συνάντηση με την ηγεσία της Αστυνομίας στην πόλη.

 «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι φαρμακοποιοί είναι σε απόγνωση. Κάθε βράδυ ζούμε με την αγωνία αν θα χτυπήσει το τηλέφωνό μας για να μας ενημερώσουν για διάρρηξη στο φαρμακείο μας, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι διαρρήξεις σε όλες τις περιοχές της πόλης μας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσης Ευγενίδης.