Θεσσαλονίκη: Σε περισσότερα από 800.000 ευρώ εκτιμάται η λεία των διαρρηκτών που πέταξαν το χρηματοκιβώτιο από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας

 
Ληστεια

Ενημερώθηκε: 27/06/22 - 14:27

Χρήματα και πολύτιμα ρολόγια, εκτιμώμενης αξίας άνω των 800.000 ευρώ, φέρεται να περιλαμβάνει η λεία από τη διάρρηξη σε διαμέρισμα 6ου ορόφου στην ανατολική Θεσσαλονίκη, απ' όπου άγνωστοι "σήκωσαν" χρηματοκιβώτιο και το πέταξαν στο κενό για να το φορτώσουν κατόπιν σε όχημα διαφυγής.

Σήμερα ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος κατέθεσε μήνυση για το περιστατικό και την υπόθεση την ανέλαβε το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Σύμφωνα με τον μηνυτή, επιχειρηματία, το χρηματοκιβώτιο περιείχε 300.000 ευρώ σε μετρητά, ενώ οι δράστες άρπαξαν και ρολόγια, η αξία των οποίων προσδιορίζεται σε 500.000 ευρώ.

Έδρασαν σαν πρωταγωνιστές ταινίας

Η κινηματογραφική διάρρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής. Οι δράστες εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ιδιοκτητών, μπούκαραν στο διαμέρισμα και το ξάφρισαν.

Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν πως οι δράστες είχαν μπει στο διαμέρισμα και την προηγούμενη μέρα προκειμένου να ανοίξουν τις μπαλκονόπορτες, έτσι ώστε το έργο τους λίγες ώρες αργότερα να είναι πιο εύκολο.

Αφού εισήλθαν στο διαμέρισμα τα ξημερώματα της Κυριακής, γύρισαν τουλάχιστον μία κάμερα ασφαλείας του σπιτιού, έτσι ώστε να μην καταγράφει τις κινήσεις τους και να μπορέσουν να δράσουν ανενόχλητοι.

Στη συνέχεια, κατάφεραν να σηκώσουν το χρηματοκιβώτιο το οποίο και πέταξαν από το μπαλκόνι στον δρόμο! Στη συνέχεια το φόρτωσαν σε όχημα και αποχώρησαν σαν κύριοι.

Σημειώνεται πως από την πτώση του χρηματοκιβωτίου προκλήθηκαν φθορές στην προστατευτική τζαμαρία του μπαλκονιού του 5ου ορόφου, ενώ άνοιξε και τρύπα στο οδόστρωμα.

Οι αστυνομικοί συλλέγουν υλικό από κάμερες ασφαλείας και μαρτυρίες που θα τους βοηθήσουν να φτάσουν στα ίχνη των δραστών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ