Θρασύτατοι Τούρκοι: Παρενόχλησαν γερμανικό ερευνητικό πλοίο στα ελληνικά χωρικά ύδατα

Νέο προκλητικό επεισόδιο των Τούρκων στο Αιγαίο, αυτή τη φορά με γερμανικό πλοίο
Ενημερώθηκε: 29/12/17 - 23:38

Μετά την τουρκική «μονταζιέρα» στα Ίμια, πλέον οι Τούρκοι είτε ηθελημένα είτε όχι, παρενοχλούν και ξένα πλοία.

Οι Τούρκοι μέσω των ΜΜΕ τους, προσπαθούν να παρουσιάζουν συνεχώς μια ένταση στην θαλάσσια περιοχή των Ιμίων και το σενάριο έχει συνεχώς το ίδιο τέλος, δηλαδή υποχώρηση των ελληνικών σκαφών ή ψαράδων,μπροστά στα τούρκικα.

Δούλεψε πάλι η τουρκική «μονταζιέρα» στα Ίμια

Αυτή τη φορά ένα τουρκικό πλοίο προσέγγισε το ερευνητικό πλοίο «Meteor» που πραγματοποιεί έρευνες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης και Λήμνου.

Το πλοίο, γερμανικών συμφερόντων πραγματοποιούσε έρευνες για λογαριασμό του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, έχοντας λάβει τις απαραίτητες άδειες από τα υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας.

Οι τουρκικές Αρχές, μέσω ασυρμάτου, προειδοποίησαν το πλοίο, ισχυριζόμενες ότι πλέει σε τουρκικά χωρικά ύδατα χωρίς άδεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο καπετάνιος χάραξε πορεία με σκοπό να απομακρυνθεί από την περιοχή, όμως δέχτηκε κλήση από τις ελληνικές Αρχές να παραμείνει καθώς βρίσκεται εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για πάγια τακτική αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι στην περιοχή δεν πλέει αυτή τη στιγμή κανένα τουρκικό πλοίο.