Θρίλερ στα Χανιά - Δεκάδες περίεργοι θάνατοι τρόφιμων γηροκομείου

Θρίλερ στα Χανιά - Δεκάδες περίεργοι θάνατοι τρόφιμων γηροκομείου
Ενημερώθηκε: 23/04/21 - 07:30

Eκταφή της σορού μιας ηλικιωμένης γυναίκας που είχε αποβιώσει σε ίδρυμα φροντίδας ηλικιωμένων, πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης οι Αρχές στα Χανιά. Η εκταφή έγινε στο πλαίσιο έρευνας που έχει παραγγελθεί από τον Εισαγγελέα Χανίων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων, η έρευνα γίνεται καθώς διαπιστώθηκε ότι τον τελευταίο χρόνο πέθανε μεγάλος αριθμός τροφίμων στην συγκεκριμένη μονάδα. Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθούν οι συνθήκες θανάτου των ηλικιωμένων και εάν συνάδουν με όσα αναγράφονται στις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου.

Η εκταφή πραγματοποιήθηκε παρουσία αστυνομικών της Ασφάλειας, τεσσάρων ιατροδικαστών και πραγματογνωμόνων, τόσο από την πλευρά της οικογένειας που έχει προχωρήσει στη σχετική καταγγελία όσο και της δομής.

Το θέμα είχε αναδείξει πρώτο το Parakritika.gr όταν σε πρώτο στάδιο είχαν ξεκινήσει οι έρευνες για 24 περιπτώσεις θανάτων γερόντων που σημειώθηκαν στην δομή μέσα στον ίδιο χρόνο και σήμερα ανέρχονται στους 68. Σε όλες τις περιπτώσεις ως αιτία θανάτου αναγράφεται η ανακοπή καρδιάς χωρίς καμία επιπλέον πληροφορία.

Μετά την σχετική καταγγελία οι Αρχές αποφάσισαν να ρίξουν φως στην υπόθεση με αποτέλεσμα ο εισαγγελέας να δώσει την εντολή ώστε να γίνει  η εκταφή της σορού της ηλικιωμένης γυναίκας, ενώ ενδιαφέρον θα έχει η εξέλιξη της υπόθεσης.

Το θέμα επιβεβαιώνεται και από το κατεπείγον email στις 23 Μαρτίου, όταν η Ασφάλεια Χανίων ζητούσε από τα ληξιαρχεία όλης της Κρήτης (Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Αγίου Νικολάου) να αποστείλουν τις δηλωθείσες ληξιαρχικές πράξεις θανάτου ηλικιωμένων ατόμων στις οποίες αναφέρεται ως στοιχεία θανάτου και συγκεκριμένα ως τόπος-μέρος η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων το διάστημα από 1-1-2020 έως σήμερα.

Παράλληλα ζητούνται τα ιατρικά πιστοποιητικά θανάτου των τεθνεώτων ατόμων.

Η σοβαρότητα της υπόθεσης μπορεί να κριθεί από το γεγονός ότι παραγγελθηκε εκταφή σορού, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά και χωρίς να συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι.