Τη Δευτέρα η κηδεία του Δ. Σιούφα

 Τη Δευτέρα η κηδεία του Δ. Σιούφα
Ενημερώθηκε: 12/01/19 - 11:12

Τη Δευτέρα οικογένεια, φίλοι και ο πολιτικός κόσμος θα αποχαιρετίσουν τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή χθες, σε ηλικία 74 ετών

Η κηδεία του δεν θα πραγματοποιηθεί δημοσία δαπάνη, όπως θα άρμοζε στην περίσταση, καθώς, όπως αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών, γίνεται σεβαστή σχετική επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος εξέφρασε τη θλίψη του για την απώλεια του πρώην προέδρου της Βουλής και υπουργού και τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του.  

Με την οικογένεια του στενού του φίλου επικοινώνησε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, εκφράζοντας τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια για την απώλειά του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στη νεκρώσιμη ακολουθία, που θα τελεστεί τη Δευτέρα.

«Ο Δημήτρης Σιούφας άφησε το στίγμα του στην πολιτική ζωή με τη σοβαρότητα, τη νηφαλιότητα και τη μετριοπάθειά του, αρχές που προάγουν τη δημοκρατία και τις οποίες υπηρέτησε με συνέπεια ως το τέλος της ζωής του» έγραψε ο Πρωθυπουργός, σε ανάρτησή του στο twitter. Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια.

Είχαν προηγηθεί ανάλογα μηνύματα από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, Κώστα Καραμανλή.  Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως Δημήτρης Σιούφας υπήρξε ένας σπουδαίος πολιτικός και ένας σπάνιος άνθρωπος που ξεχώρισε για το ήθος, την ευγένεια και την ποιότητά του. «Για πολλά χρόνια υπηρέτησε την χώρα, την παράταξή μας και την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καρδίτσα» σημείωσε, προσθέτοντας πως «άφησε πίσω του σημαντικό έργο σε όλα τα υπουργεία από τα οποία πέρασε και άσκησε υποδειγματικά τα καθήκοντά του ως Πρόεδρος της Βουλής, κερδίζοντας την εκτίμηση όλου του πολιτικού κόσμου».

 Συλλυπητήρια στην οικογένεια Σιούφα απηύθυνε και το ΚΚΕ.