Την αγάπη των Καρπάθιων για τον τόπο τους εξήρε ο Προκόπης Παυλόπουλος

 Την αγάπη των Καρπάθιων για τον τόπο τους εξήρε ο Προκόπης Παυλόπουλος
Ενημερώθηκε: 05/10/16 - 14:20

Την αγάπη των Καρπάθιων για τον τόπο τους, που είναι μοναδική, εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στη διάρκεια του γεύματος που παρέθεσε προς τιμήν του ο δήμαρχος του νησιού Ηλίας Λάμπρος, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 72η επέτειο του απελευθερωτικού κινήματος που υπήρξε στο νησί.

Αυτός ο τόπος εκτός από την ιστορία του έχει κάτι μοναδικό, τους ανθρώπους του, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνοντας ότι ήταν εδώ, παρόντες στους αγώνες για την ελευθερία τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους απόδημους του νησιού «οι οποίοι ποτέ δεν ξέχασαν το νησί τους και αποτελούν υπόδειγμα οργάνωσης και προσφοράς για τους Έλληνες στο εξωτερικό». Το παράδειγμα ιστορίας και δράσης των κατοίκων του νησιού αποτελεί υπόδειγμα για όλους και εμπνέει όλη την πολιτική, οικονομική και κοινωνική ηγεσία του τόπου για το πώς πρέπει να πορευτούμε τόνισε, επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Το υπόδειγμα αντίστασης των Ελλήνων, όπως είχε πει και ο μεγάλος διανοητής Αντρε Μαρλό είναι μοναδικό στον κόσμο» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος το απόγευμα πρόκειται να επισκεφθεί το μνημείο Ιμακολάτα στο Φοινίκι όπου θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση με τον μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου, Αμβρόσιο. Στη συνέχεια θα παραστεί σε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη στα Πηγάδια Καρπάθου, όπου και θα καταθέσει στεφάνι.

Στις 6 το απόγευμα ο κ. Παυλόπουλος θα επισκεφθεί το δημαρχείο, όπου σε ειδική τελετή θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Καρπάθου και θα του απονεμηθεί το μετάλλιο του δήμου.