Την αλήθεια είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος: Αλλά ήρθε η ώρα μίας άνευ προηγουμένου (διπλωματικής) επίθεσης εναντίον της κατοχικής Τουρκίας…

 
Την αλήθεια είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος: Αλλά ήρθε η ώρα μίας άνευ προηγουμένου (διπλωματικής) επίθεσης εναντίον της κατοχικής Τουρκίας…

Ενημερώθηκε: 16/04/22 - 09:04

Του Μιχάλη Ιγνατίου

Η ειλικρινής κουβέντα του υπουργού Άμυνας της Ελλάδας, Νίκου Παναγιωτόπουλου για την Τουρκία σε σχέση με την ενότητα του ΝΑΤΟ προκάλεσε πολλά αρνητικά σχόλια. Ήταν βαριά κουβέντα, που θα πρέπει να δώσει την ευκαιρία για μία άνευ προηγουμένου διπλωματική επίθεση εναντίον των Τούρκων κατακτητών.

Ππολλοί εξέλαβαν την κουβέντα του ως αδυναμία της Ελλάδας να θέσει την Τουρκία (και τη Δύση) προ των ευθυνών τους, και ότι η χώρα καταθέτει τα διπλωματικά όπλα, που είναι αναγκαία για να αποκαλυφθεί ο ελεεινός ρόλος των Τούρκων.

Είχε δηλώσει τα εξής μιλώντας στην ελληνική Βουλή:

«Δεν είναι η καλύτερη εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, γιατί οι σύμμαχοι θέλουν να εξασφαλίσουν ότι αυτή θα παραμείνει προσδεδεμένη στο ΝΑΤΟ. Βεβαίως εμείς θα αιτιολογούμε πάντα τις ενστάσεις μας και θα ζητάμε να μεταβάλει η Τουρκία τη συμπεριφορά της».

 • Ας είμαστε ειλικρινείς και ας μην προστρέχουμε. Σε μία εποχή κατά την οποία οι αφελείς Αμερικανοί δίνουν γη και ύδωρ για να επαναφέρουν την Τουρκία στο δυτικό μαντρί, είναι λογικό να υποθέσουμε ότι δεν θέλουν να ακούνε και την αλήθεια: ότι η Τουρκία δεν έχει καμία απολύτως καμία διαφορά από την Ρωσία. Ούτε ο Ταγίπ Ερντογάν από τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Το ίδιο αυταρχικοί είναι, τα ίδια δολοφονικά μέσα χρησιμοποιούν…

  Είναι χώρα εισβολέας η Τουρκία, που απειλεί όλους τους γείτονες της. Και ας μην δεχόμαστε να μας ρίχνει στάχτη στα μάτια ο Ταγίπ Ερντογάν ότι έγινε ξαφνικά «καλός» και θέλει δήθεν να κλείσει όλα τα μέτωπά της χώρας του. Αυτό δεν είναι αλήθεια.

  Λόγω των προβλημάτων του στο εσωτερικό, ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας αναγκάστηκε να ρίξει γέφυρες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στη Σαουδική Αραβία, στην Αίγυπτο και το Ισραήλ. Διότι σε ότι αφορά την Ελλάδα και την Κύπρο, ΔΕΝ άλλαξε τίποτα. Παραμένει ακραία επιθετική η Τουρκία και επιμένει στην κατοχή της Κύπρου και στην απαράδεκτη λύση των «δύο κρατών», που ουδείς Έλληνας, ουδείς Κύπριος ηγέτης, μπορούν να αποδεχθούν.

  Την αλήθεια είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, αλλά αυτό δεν πρέπει να σταματά την Αθήνα και τη Λευκωσία να τονίζουν ότι η Τουρκία παραμένει ένας αναξιόπιστος «σύμμαχος». Είναι χώρα εισβολέας, όπως η Ρωσία. Είναι μία χώρα ταραξίας, που δεν σέβεται τίποτα.

  Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο υποτίθεται ότι συμφώνησαν σε ένα «ήρεμο καλοκαίρι» για χάρη του τουρισμού που αποφέρει πολλά δισεκατομμύρια για τις δύο χώρες. Όμως, δείχνει καθημερινά πόσο σέβεται τις συμφωνίες του ο μικρός «Σουλτάνος». Τα αεροπλάνα του παραβιάζουν μαζικά τον ελληνικό εναέριο χώρο. Και όχι μόνο τα αεροπλάνα. Αλλά καθημερινά στέλνει πάνω από τα ελληνικά νησιά και τα φονικά του drones.

  Η Αθήνα και η Λευκωσία πρέπει να κοιτάξουν το συμφέρον τους και όχι μόνο τα συμφέροντα της Δύσης, η οποία απαιτεί συνέχεια υποχωρήσεις από την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ την ίδια στιγμή επιβραβεύει την κατοχική Τουρκία.

  Πρέπει, λοιπόν, να αρχίσουν να θέτουν και στην Ουάσιγκτον, και στο ΝΑΤΟ και στην άβουλη Ευρωπαϊκή Ένωση τις υποχρεώσεις τους σε δύο κράτη μέλη και σε δύο γνήσιους συμμάχους. Όπως έχουμε αποδείξει πολλές φορές η Τουρκία στην πραγματικότητα υπηρετεί τα συμφέροντα της και καλύπτει τα εγκλήματα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

  Αν η Τουρκία είχε αποφασίσει να συνταχθεί με τη Δύση, όπως ισχυρίζονται οι Αμερικανοί και μερικοί νατοϊκοί, θα είχε ήδη διώξει το ρωσικό σύστημα S-400 και θα είχε αποδεχθεί τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας. Δεν το έκανε και δεν θα το κάνει ποτέ.

  Ο Ερντογάν αποφάσισε, για μία ακόμη φορά, να απομυζά τους δυτικούς και να τους εκμεταλλεύεται. Εδώ είμαστε. Σύντομα θα δούμε ότι τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, που απέρριψε, θα τις παραβιάσει και θα ανοίξει την οδό της Άγκυρας για να μπορεί η Μόσχα να «προσπερνά» τα δυτικά μέτρα. Ότι ακριβώς έκανε με το αμερικανικό εμπάργκο εναντίον του Ιράν.

 • Η Ελλάδα και η Κύπρος πρέπει να παραμείνουν πιστοί φίλοι των δυτικών, αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να εξυπηρετήσουν και τα δικά τους εθνικά συμφέροντα.

  Είπε μία μεγάλη αλήθεια ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας και στην πραγματικότητα αποκάλυπτε μία δυσάρεστη κατάσταση για τον Ελληνισμό. Ότι δεν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη στους συμμάχους μας. Γι’ αυτό, η Ελλάδα πρέπει να δείξει ότι συντάσσεται μεν εναντίον της ρωσικής εισβολής, αλλά πρέπει να θυμίσει ότι η Τουρκία παραμένει χώρα-κατακτητής της Κύπρου.

  Το μήνυμα είναι απλό και ισχυρό: Τι Ρωσία, τι Τουρκία… Η εισβολή είναι εισβολή. Τα εγκλήματα της Ρωσίας στην Ουκρανία, αρκετοί τα ζήσαμε και στην Κύπρο. Αλλά η κατοχική Τουρκία παραμένει και σήμερα ατιμώρητη για την κατοχή της Κύπρου.

  Ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, που κάνει εξαιρετική δουλειά στον τομέα του μαζί με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, πρέπει να σύρει το …χορό της τιμωρίας της Τουρκίας… Διότι, αν η Ελλάδα δεν το πράξει θα επιβεβαιώσει αυτούς στο εσωτερικό που ισχυρίζονται ότι είτε φοβάται, είτε ότι έχει αναλάβει δεσμεύσεις.

  Hellasjournal

  Πηγή: