Τουρκικά ΜΜΕ κάνουν προπαγάνδα και δημιουργούν κλίμα για το Καστελόριζο

Τουρκικά ΜΜΕ κάνουν προπαγάνδα και δημιουργούν κλίμα για το Καστελόριζο
Ενημερώθηκε: 08/09/20 - 13:42

Τούρκοι δημοσιογράφοι και τουρκικά ΜΜΕ βρίσκονται αυτές τις μέρες στο Κας, στα τουρκικά παράλια απέναντι από το Καστελόριζο. Το άκρως ανησυχητικό είναι ότι δημιουργούν κλίμα και ασκούν προπαγάνδα στη γειτονική χώρα. Πρόκειται για ένα σκηνικό που ξυπνά μνήμες από τα Ίμια. 

Στις δημοσιογραφικές τους αποστολές, με συνεχείς ανταποκρίσεις και ζωντανές συνδέσεις, επιχειρούν να μεταφέρουν στην τουρκική κοινή γνώμη, κλίμα απειλής από την Ελλάδα, αναφέροντας πως η χώρα μας παράνομα έχει στρατικοποιήσει το Καστελόριζο, για να βάλει "χέρι" στη "Γαλάζια Πατρίδα".

Τι ανταποκρίσεις αυτές τις πραγματοποιούν με γραφικό, έως και εθνικιστικό τρόπο, για να καλλιεργήσουν κλίμα απειλής από τη χώρα μας. Δημοσιογράφος του δικτύου "Α Ηaber", σε χθεσινή ζωντανή σύνδεση ανοιχτά του νησιού, αναφέρθηκε στην ελληνική στρατιωτική παρουσία, μεταδίδοντας πλάνα από σχετική δραστηριότητα και Έλληνες στρατιώτες να περιπολούν το Καστελόριζο με φουσκωτό σκάφος.

Φαίνεται ξεκάθαρα πως η Τουρκία στοχεύει στο να πείσει την κοινή γνώμη, εντός της, αλλά και στο εξωτερικό, πως το Καστελόριζο είναι ένας... βράχος που δεν μπορεί να έχει 40.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα υφαλοκρηπίδας. Ουσιαστικά στοχεύει στο ν’ αποκόψει το νησί από τον ελληνικό κορμό και την ελληνική επικράτεια.

Τι θα γίνει με την NAVTEX;

Εάν επιβεβαιωθεί το δημοσίευμα της Γενί Σαφάκ, που κάνει λόγο για έκδοση νέας τουρκικής NAVTEX από τις 13 έως τις 25 Σεπτεμβρίου, σε περιοχή που θα φθάνει στα 6 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο, τότε η ένταση θα είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί επικίνδυνα στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου.

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ