Τραγικό τέλος σε ταξίδι αναψυχής ζευγαριού με αεροσκάφος-Εντοπίστηκαν νεκροί στα συντρίμμια

 
Τραγωδία: Βρέθηκαν τα πτώματα του ζευγαριού σε κοντινή απόσταση από τα συντρίμμια

Ενημερώθηκε: 22/09/17 - 22:55

Το χειρότερο σενάριο επιβεβαιώθηκε, μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους που είχε απογειωθεί από την Αλεξανδρούπολη, καθώς εντοπίστηκαν τα πτώματα του άνδρα και της γυναίκας που επέβαιναν στο μοιραίο μονοκινητήριο αεροσκάφος.

Από νωρίς το βράδυ είχαν ξεκινήσει οι έρευνες ανεύρεσης του πληρώματος του μονοκινητήριου αεροσκάφους που κατέπεσε στην Κερασιά Ροδόπης τις απογευματινές ώρες.

Στην περιοχή και κάτω από αντίξοες συνθήκες επιχειρούν μία ορειβατική ομάδα της ΕΜΑΚ, ένα διασωστικό της 4ης ΕΜΑΚ και τρία οχήματα της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το μέρος της πτώσης του αεροσκάφους είναι απόκρημνο, και τις προσπάθειες ανεύρεσης στο μονοκινητήριο αεροσκάφος δυσχέραιναν η καταρρακτώδης βροχή, το σκοτάδι αλλά και το ανάγλυφο της περιοχής, καθώς υπάρχουν χαράδρες.

Σημειώνεται πως το ιδιωτικό αεροσκάφος απογειώθηκε σήμερα στις 12.35 από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, με επιβαίνοντες το ζευγάρι, υπηκόους Ουκρανίας και προορισμό το Βουκουρέστι. Μαζί του και με κοινό προορισμό, απογειώθηκε και ένα δεύτερο επίσης, μικρό αεροσκάφος, το οποίο λίγη ώρα μετά την απογείωση, ανέφερε στο FIR της Σόφιας ότι δεν βλέπει το έτερο αεροσκάφος.

Η κινητοποίηση του Εθνικού Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ήταν άμεση και στο πλαίσιο αυτής απογειώθηκε περίπου στις 17.00 ένα στρατιωτικό ελικόπτερο Super Puma, το οποίο και κατηύθυνε τις έρευνες εντοπισμού στην περιοχή της Κερασιάς, όπου και εντοπίστηκε νωρίτερα το ένα φτερό του αεροσκάφους, απόδειξη της πτώσης και συντριβής του.