Τρία νέα δρομολόγια και ένα 2ο αεροσκάφος βάζει η Volotea από το Ελευθέριος Βενιζέλος

Τρία νέα δρομολόγια και ένα 2ο αεροσκάφος βάζει η Volotea από το Ελευθέριος Βενιζέλος
Ενημερώθηκε: 22/11/18 - 20:52

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι υπερατλαντικές πτήσεις είναι και πιο προσοδοφόρες για τις αεροπορικές εταιρίες. Να όμως που ένας πανέξυπνος επιχειρηματίας, το μεγάλο αφεντικό της Volotea, καταρρίπτει αυτόν τον ισχυρισμό  και  αποδεικνύει  -με τις κινήσεις του- ότι έχει μεγαλύτερο κέρδος  κάνοντας  μικρές αποστάσεις με χαμηλές τιμές.

Ο  κ. Carlos Munoz, Ιδρυτής και CEO της  VOLOTEA που ήρθε (Πέμπτη 22 Νοεμβρίου) για λίγες ώρες στη χώρας μας ανακοίνωσε  ότι η εταιρία του από τις αρχές Μαΐου τριπλασίασε –σε σχέση με το 2017- τους επιβάτες  και μετέφερε 300.000 πελάτες σε ευρωπαϊκούς προορισμούς . Το πείραμά του πέτυχε και για αυτό αποφάσισε  το 2019  να εγκαινιάσει  με αφετηρία την Αθήνα τρία νέα δρομολόγια προς Στρασβούργο, Ντουμπρόβνικ και Ρόδο ενώ θα συνεχίσει  τη χειμερινή περίοδο να  πετά προς Σαντορίνη, Ηράκλειο, Μύκονο και Βενετία. Ανακοίνωσε ακόμη ότι θα φέρει στη βάση ,στο Ελευθέριος Βενιζέλος και ένα 2ο Boeing 717 προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πελατών. 

1

Από αριστερά η κ. Valeria Rebasti, Country Manager Italy & Greece, VOLOTEA, ο κ. Carlos Munoz, Ιδρυτής και CEO, VOLOTEA, η κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ,Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και ο κ. Carlos Cerqueiro, Corporate Development and Communications Director, VOLOTEA

Με δύο Boeing 717 στη βάση της Αθήνας, η αύξηση της εμπορικής δραστηριότητας θα επιτρέψει την προσθήκη νέων δρομολογίων αλλά και  την ενίσχυση των ήδη εξυπηρετούμενων προορισμών, με παράλληλη αύξηση και του αριθμού των προσφερόμενων συχνοτήτων. Εκτός των άλλων δημιουργούνται και 55 θέσεις εργασίας.

Για πρώτη φορά- στις 3 Μαΐου 2018- εγκαινιάστηκε η  βάση της Volotea στην Αθήνα. Η  εταιρεία μετέφερε μέσα στο χρόνο 300.000 επιβάτες με μέση πληρότητα 95%. Ειδικότερα τον Αύγουστο οι πτήσεις της εταιρείας πραγματοποιήθηκαν με 100% πληρότητα. Βλέποντας ο Carlos Munoz την πληρότητα των αεροσκαφών του αποφάσισε να φέρει στη βάση της  Αθήνας  ένα 2ο αεροπλάνο  και να βάλει στο πρόγραμμα τρείς δημοφιλείς κοντινούς  προορισμούς. Γιατί εκτός από τη Ρόδο δημοφιλής προορισμός είναι  το Στρασβούργο και τελευταία  έγινε και το Ντουμπρόβνικ. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του θα μεταφέρει  580.000 επιβάτες και θα αυξήσει  την προσφορά θέσεων κατά 67%.

2

Από αριστερά η κ. Valeria Rebasti, Country Manager Italy & Greece, VOLOTEA, ο κ. Carlos Munoz,Ιδρυτής και CEO, VOLOTEA, και η κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Από την κίνηση αυτή επωφελείται και η Αθήνα αφού έχει γίνει σημείο αναφοράς στους ευρωπαίους ταξιδιώτες. Θα προσφέρει  στους επιβάτες μια μεγάλη ποικιλία ταξιδιωτικών επιλογών, τόσο στο διεθνές δίκτυο, όσο και στο δίκτυο του εσωτερικού.

Πώς θα γίνονται οι πτήσεις: 

 

    - Ρόδος: Από τον Απρίλιο, 35.750 θέσεις και 4 εβδομαδιαίες πτήσεις, κάθε Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή.
    - Ντουμπρόβνικ:  Από τον Απρίλιο, 14.000 θέσεις και 2 εβδομαδιαίες πτήσεις, κάθε Τετάρτη και Σάββατο. 
    - Στρασβούργο: Από τον Ιούνιο, 5.000 θέσεις και μία εβδομαδιαία πτήση κάθε Τετάρτη.

Η Volotea θα εξυπηρετεί από την Αθήνα 10 προορισμούς συνολικά: 4 εσωτερικού (Σαντορίνη, Μύκονος, Ηράκλειο και Ρόδος), 4 στην Ιταλία (Βενετία, Μπάρι, Γένοβα και Βερόνα), έναν στην Κροατία (Ντουμπρόβνικ) και έναν στη  Γαλλία (Στρασβούργο).

Επίσης, σε συνέχεια της επιτυχίας των συνδέσεων με τη Σαντορίνη, το Ηράκλειο, τη Μύκονο και τη Βενετία, τα συγκεκριμένα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται καθ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας χειμερινής περιόδου.

«Τα θετικά αποτελέσματα της Volotea μετά το άνοιγμα της βάσης μας στην Αθήνα, ήδη μας επέτρεψαν να επεκτείνουμε τη δραστηριότητά μας αυτή τη χειμερινή περίοδο και να επιτύχουμε πληρότητες ρεκόρ κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Το 2019, ένα νέο αεροσκάφος θα σταθμεύει στην Αθήνα, εξυπηρετώντας τα τρία νέα δρομολόγιά μας, καθώς και την αυξημένη προσφορά θέσεων, καθόλη τη διάρκεια του έτους, δημιουργώντας ταυτόχρονα νέες ευκαιρίες εργασίας και οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε ο Carlos Muñoz, Ιδρυτής και CEO της Volotea.