Τρόμος με 11χρονο αγοράκι που εγκλωβίστηκε σε σιδερένιο κλουβί στον βυθό της θάλασσας

 
Τρόμος με 11χρονο αγοράκι που εγκλωβίστηκε σε σιδερένιο κλουβί στον βυθό της θάλασσας

Ενημερώθηκε: 13/11/17 - 11:35

Πραγματικό θρίλερ εξελίχθηκε στη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού της Αλοννήσου, καθώς ένα 11χρονο αγόρι μπήκε σε σιδερένιο κλουβί και εγκλωβίστηκε σε αυτό πέφτοντας στο νερό. Το παιδί σώθηκε εκ θαύματος χάρις στον καπετάνιο πλοίου που έδενε εκείνη την ώρα στο λιμάνι και του ηρωικού αντιδημάρχου του νησιού.

θάλασσας

Όπως αναφέρουν τα πρώτα στοιχεία, το αγοράκι ηλικίας 11 ετών φέρεται να έπαιζε με ένα συρόμενο σιδερένιο κιβώτιο μεταφοράς δεμάτων στην παραλία, σέρνοντάς το δεξιά και αριστερά. Κάποια στιγμή μπήκε μέσα σε αυτό αλλά το κιβώτιο «τσούλησε» και κατευθύνθηκε προς την πλευρά της , πέφτοντας τελικά μέσα στο νερό.

παιδιού

καπετάνιος

Όπως αναφέρει το taxydromos.gr, τις φωνές του άκουσε ο καπετάνιος του Flying Dolphin Ερατώ, το οποίο έδενε σε μικρή απόσταση και άρχισε να τρέχει προς το σημείο. Όπως δήλωσε ο Γιάννης Βερύκιος, είδε από μακριά το παιδί να πέφτει στη θάλασσα από απόσταση τουλάχιστον 100 μέτρων. Άρχισε να τρέχει και όταν πλησίασε αρκετά έβγαλε τα παπούτσια του και έπεσε στο νερό. Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Αλοννήσου Άγγελος Αργυρίου, που βρισκόταν σε κοντινή καφετέρια, άκουσε τις φωνές κι έτρεξε κι εκείνος προς τη θάλασσα.

Το μεταλλικό αντικείμενο είχε βυθιστεί με το πλαϊνό του μέρος στον πάτο. Ο 11χρονος κοιτούσε μπροστά με το πρόσωπο στραμμένο προς την επιφάνεια της θάλασσας και ήταν εγκλωβισμένος στο κιβώτιο. Εκτιμάται ότι έμεινε έτσι τουλάχιστον είκοσι με είκοσι πέντε δευτερόλεπτα. Ο κ. Βερύκιος βουτώντας στη θάλασσα «βρήκε» στην πλευρά του κιβωτίου όπου δεν υπήρχε άνοιγμα. Ο κ. Αργυρίου στάθηκε ευτυχώς πιο τυχερός. Έπιασε το παιδί από το χέρι, όπως είπε, και το τράβηξε έξω από το περιθώριο.

Τη διάσωση του μικρούλη παρακολουθούσε πια πλήθος κόσμου με κομμένη την ανάσα. Ανάμεσα τους βρίσκονταν και δύο γιατροί και μία νοσοκόμα. Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, άρχισε επί τόπου με τους συναδέλφους του να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες. Ο 11χρονος δεν είχε τις αισθήσεις του. Με την παροχή όμως πρώτων βοηθειών άρχισε να συνέρχεται.

Άμεσα ενημερώθηκε για το περιστατικό το Λιμενικό Τμήμα Αλοννήσου. Το παιδί μεταφέρθηκε στο περιφερειακό ιατρείο Αλοννήσου απ' όπου κρίθηκε σκόπιμη η παροχή νοσοκομειακής περίθαλψης και με σκάφος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου όπου παραμένει νοσηλευόμενος. Σύμφωνα με πληροφορίες του taxydromos.gr, ο 11χρονος εκτιμάται ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο ζωής και είναι καλά. Υπάρχει όμως ακόμη ποσότητα νερού στα πνευμόνια του.
Πηγή: taxydromos.gr