Τζόκερ 17 Νοεμβρίου 2019 - Κλήρωση 2071: Μάθετε πρώτοι από το thepressroom.gr τους τυχερούς αριθμούς

Τζόκερ 17 Νοεμβρίου 2019 - Κλήρωση 2071: Μάθετε πρώτοι από το thepressroom.gr τους τυχερούς αριθμούς
Ενημερώθηκε: 17/11/19 - 19:40

Τζόκερ 17/11/2019 - Κλήρωση 2071: Τουλάχιστον 1.800.000 ευρώ θα μοιραστούν οι τυχεροί της 1ης κατηγορίας στην αποψινή κλήρωση 2071 του τζόκερ του ΟΠΑΠ, της Κυριακής 17 Νοεμβρίου 2019 μετά το τζακ ποτ που σημειώθηκε στην κλήρωση της προηγούμενης Πέμπτης 14/11/2019 του τζοκερ.

Μέσα από το thepressroom.gr θα μάθετε πρώτοι τους τυχερούς αριθμούς της αποψινής κλήρωσης 2071 του τζόκερ της Κυριακής 17/11/2019

Πως μπορούν όμως να ενισχυθούν οι πιθανότητες για να κερδίσετε. Ας δούμε κάποιες επιλογές:

Επιλογή αριθμών που έχουν κληρωθεί τις περισσότερες φορές

Μια τέτοια επιλογή είναι να επιλέξετε τους αριθμούς που κληρώνονται πιο συχνά. Μέχρι στιγμής, ο αριθμός που έχει κληρωθεί με τη μεγαλύτερη συχνότητα είναι το 37. Από το ξεκίνημα του Τζόκερ το 1997, ο αριθμός αυτός έχει κληρωθεί 259 φορές.

Άλλοι αριθμοί που έχουν κληρωθεί πολλές φορές στην πεντάδα είναι οι ακόλουθοι:

34 – 252 φορές

41 – 246 φορές

31 – 246 φορές

27 – 245 φορές

13 – 244 φορές
 
Ο πιο συχνά εμφανιζόμενος αριθμός Τζόκερ είναι το 6, με 117 φορές, και ακολουθεί το 16, που έχει κληρωθεί 114 φορές.

Ωστόσο, η συχνότητα εμφάνισης των αριθμών αυτών δεν αποτελεί ένδειξη ότι πρόκειται να κληρωθούν και μαζί. Στην πραγματικότητα, οι πιθανότητες να βγουν αυτοί οι αριθμοί σε ένα νικηφόρο συνδυασμό είναι ακριβώς οι ίδιες με οποιαδήποτε άλλη ομάδα 5+1 αριθμών.

Επιλογή των γενεθλίων των μελών της οικογένειάς σας

Το να επιλέγει κανείς αριθμούς βάσει των γενεθλίων σίγουρα περιορίζει την γκάμα των αριθμών που μπορεί να χρησιμοποιήσει και, επίσης, αυτό είναι ένα σύνηθες φαινόμενο στο παιχνίδι, οπότε ενδέχεται να χρειαστεί να μοιραστεί τα κέρδη του με άλλους νικητές που έχουν επιλέξει τους ίδιους αριθμούς.

Επιλογή αριθμών που δεν έχουν κληρωθεί τελευταία

Μια άλλη μέθοδος που υιοθετείται συχνά είναι να ψάχνει κανείς να βρει τους αριθμούς που δεν έχουν βγει τον τελευταίο καιρό. Η διαίσθησή μας μάς λέει ότι εάν κάτι δεν έχει συμβεί για αρκετό καιρό, τότε μάλλον πρόκειται να γίνει.

Σήμερα, ο αριθμός που έχει περισσότερο καιρό να κληρωθεί είναι το 37. Δεν έχει βγει εδώ και σχεδόν 160 ημέρες.

Ομοίως, οι αριθμοί 26 και 19 βγήκαν τελευταία φορά πριν από 150 και 74 ημέρες, αντίστοιχα.

Το 4 κληρώθηκε πριν από 70 ημέρες, ενώ το 28 πριν από 60 ημέρες.

Οι αριθμοί που κληρώνονται σπανιότερα είναι το 3, το 9, το 33, το 4 και το 45.

Ο αριθμός Τζόκερ με την μεγαλύτερη καθυστέρηση είναι το 14, αφού έχει να εμφανιστεί σχεδόν ενάμιση χρόνο.

Επιλογή τυχερών αριθμών

Όπως και στην περίπτωση των γενεθλίων, πρόκειται για μια κοινή προσέγγιση η οποία βασίζεται περισσότερο στις προλήψεις παρά στην κοινή λογική. Ωστόσο, κάποιοι άνθρωποι φαίνεται να ελκύονται από ορισμένους αριθμούς, είναι όπως όταν επιλέγει κανείς το αγαπημένο του χρώμα. Μεταξύ των αριθμών που επιλέγονται συχνότερα είναι αυτοί που τελειώνουν σε 7, σύμφωνα με τη μελέτη του πειραματικού φυσικού Τζόναθαν Κλαρκ.

Το βασικό θέμα σε αυτή την περίπτωση είναι να έχει κανείς αρκετούς τυχερούς αριθμούς για να συμπληρώσει ένα ολόκληρο δελτίο. Τι να το κάνεις εάν πρέπει να δανειστείς τους τυχερούς αριθμούς κάποιου άλλου; Κι αν κερδίσει, θα μοιραστεί τότε το τζακ ποτ μαζί του;

Επιλογή αριθμών που έχουν πρόσφατα ξαναβγεί

Μια ανάλυση της ελβετικής λοταρίας αποκαλύπτει μια παράξενη τάση. Οι παίκτες συνηθίζουν να επιλέγουν τους αριθμούς τους βάσει των αριθμών που είχαν κληρωθεί την προηγούμενη εβδομάδα. Άλλοι, πάλι, συνηθίζουν να επιλέγουν τους αριθμούς τζακ ποτ που είχαν κληρωθεί δύο εβδομάδες πριν ή και πιο παλιά. Και ποια η διαφορά; Δυστυχώς καμία, μιας και ο Δρ. Χέι λέει ότι οι πιθανότητες παραμένουν οι ίδιες. Ωστόσο, αυτό κάνει την επιλογή των αριθμών ευκολότερη.

Επιλογή αριθμών με την καλύτερη απόδοση

Εάν μένατε στην Αγγλία, παίζατε στο εκεί Τζόκερ και επιλέγατε τους αριθμούς 3, 6, 13, 23, 27, 49 σε κάθε κλήρωση από όταν ξεκίνησε η Εθνική Λοταρία της χώρας, τώρα θα είχατε κερδίσει 2.017.671 Λίρες, σύμφωνα με τον αναλυτή Ρίτσαρντ Λόιντ. Ο ίδιος εξήγαγε το συμπέρασμα ότι οι συγκεκριμένοι αριθμοί έχουν την καλύτερη απόδοση στην ιστορία αυτής της λοταρίας, όσον αφορά τους συνδυασμούς αριθμών που κερδίζουν. Ωστόσο, οι πιθανότητες να προκύψει ξανά αυτός ο συνδυασμός παραμένουν οι ίδιες.

Η τυχαία επιλογή

Μπορεί να μας προκαλεί έκπληξη, αλλά αυτή θεωρείται η καλύτερη προσέγγιση από τους ειδικούς. Όχι επειδή αυξάνει τις πιθανότητές σας να κερδίσει κανείς, αλλά επειδή αυξάνει τις πιθανότητές  να κερδίσει περισσότερα επειδή θα είναι ο μόνος νικητής. Επιλέγοντας αριθμούς βάσει συστημάτων που έχουν χρησιμοποιήσει άλλοι, είναι πιθανότερο να επιλέξει κανείς τους ίδιους αριθμούς με άλλους.

Εάν, λοιπόν, βγουν οι αριθμοί που έχει επιλέξει, τότε θα πρέπει να μοιραστεί το έπαθλο με περισσότερους ανθρώπους που θα έχουν επίσης κερδίσει. Η τυχαία επιλογή αριθμών συνεπάγεται ότι ο συνδυασμός έχει μικρότερες πιθανότητες να επιλεγεί από κάποιον άλλον. «Εάν επιλέξετε τους λιγότερο δημοφιλείς αριθμούς και κερδίσετε, τότε πιθανότατα θα μοιραστείτε το τζακ ποτ σας με λιγότερους ανθρώπους», εξηγεί ο Δρ. Χέι.

Όταν οι αριθμοί σχηματίζουν ένα μοτίβο

Η ανάλυση των αριθμών αποκαλύπτει ένα ενδιαφέρον φαινόμενο, καθώς αρκετοί παίκτες σημειώνουν τους αριθμούς τους επάνω στο δελτίο ακολουθώντας νοητά κάποιο μοτίβο.  Για παράδειγμα διαλέγουν αριθμούς που σχηματίζουν μια κάθετη γραμμή, ή μια διαγώνια, ή αριθμούς που βρίσκονται στις γωνίες του τετραγώνου, και άλλα πολλά.

Στην ένατη κλήρωση της Εθνικής Λοταρίας της Αγγλίας, το 1995, σημειώθηκε ρεκόρ νικητών, με 11 ανθρώπους που μοιράστηκαν το τζακπότ των 16.000.000 Λιρών. Επίσης, δεν είχαν προκύψει δύο αριθμοί που να είναι από την ίδια σειρά ή δίπλα ο ένας στον άλλον. Φαίνεται πως η τυχαία επιλογή των αριθμών είχε γίνει σύμφωνα με το πώς αυτοί εμφανίζονταν στο δελτίο.