Ξεκίνησε η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη – Διακοπή ζήτησε ο συνήγορός του Αλ. Κούγιας

 
Ξεκίνησε η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη – Διακοπή ζήτησε ο συνήγορός του Αλ. Κούγιας

Ενημερώθηκε: 11/02/22 - 11:22

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου βρέθηκε μετά τις 09:00 ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος θα δικαστεί για τέσσερις βιασμούς.

Λίγο μετά τις 10:00 έφτασαν στο δικαστήριο και οι τέσσερις καταγγέλλοντες. Στα αποκλειστικά πλάνα που μετέδωσε το «Πρωινό», οι τέσσερις καταγγέλλοντες -οι δύο που μένουν στην Ελλάδα και οι δύο που ζουν στο εξωτερικό- σε μια συμβολική κίνηση μπήκαν μαζί στο δικαστικό μέγαρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που πραγματοποιούν δημόσια εμφάνιση.

Για την εκδίκαση της υπόθεσης κληρώθηκαν τρεις γυναίκες και ένας άνδρας ως ένορκοι, ενώ οι τρεις τακτικοί δικαστές είναι γυναίκες. Ο συνήγορος του καλλιτέχνη, Αλέξης Κούγιας, εξαίρεσε τρεις γυναίκες ενώ άλλες δύο εξαιρέθηκαν από τον εισαγγελέα.

Το δικαστήριο κλήρωσε και δύο αναπληρωματικά μέλη, καθώς η δίκη αναμένεται να διαρκέσει αρκετό χρόνο.

Ο κ. Κούγιας ζήτησε τη διακοπή της δίκης, καθώς, όπως είπε, έχει υποχρεώσεις με σημαντικές δίκες που συμπληρώνουν παραγραφές και 18μηνα. Όπως ανέφερε, δεν δημιουργείται πρόβλημα για τον κατηγορούμενο και την κράτησή του, καθώς έχει ακόμη ένα εξάμηνο. «Ζητούμε μία διακοπή εντός του μηνός Μαρτίου. Ο κατηγορούμενος θέλει να δικαστεί, αλλά αναγκάζεται να προσαρμοστεί στις υποχρεώσεις μου. Επιθυμούμε διακαώς τη διεξαγωγή της δίκης, γι’ αυτό δεν ζητούμε αναβολή αλλά διακοπή», σημείωσε ο κ. Κούγιας.

Ο εκ των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής Γιάννης Βλάχος ήδη σε δηλώσεις του χτες έκανε λόγο για προσπάθεια από την πλευρά του ηθοποιού, να πλήξει οικονομικά κάποιους από τους καταγγέλλοντες, αναφερόμενος σε συγκεκριμένο εντολέα του, ο οποίος έχει ταξιδέψει ήδη στην Ελλάδα από την χώρα που κατοικεί.